Miércoles, 20 de Octubre de 2021

Otras localidades

CARRUSEL DEPORTIVO CARRUSEL DEPORTIVO FC Barcelona - Dinamo de Kiev, la Champions en directo
ADVOCATS

El Col·legi d'Advocats reclama una rebaixa de les taxes per garantir l'accés a la justícia

Aquesta és una de les demandes que ha fet el degà, Xavier Sopena en el marc de la Cerimònia de la Toga que s'ha celebrat aquest matí

El Col·legi d'Advocats reclama una rebaixa de les taxes per garantir l'accés a la justícia

El Col·legi d'Advocats reclama una rebaixa de les taxes per garantir l'accés a la justícia / Albert Sanjuan

Considera que cal una revisió a la baixa dels imports, tenint en compte el context de pandèmia en el què estem i adverteix que s’han posat taxes en d’altres procediments que fins ara no n’hi havia. Això, diu, acaba dificultant l’accés a a la justícia per part de la ciutadania.

També demana al Govern que en el marc de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea sigui sensible a les singularitats de les professions liberals. Davant la possible arribada d’advocats forans no volen acabar sent mers processionalistes.

Una altra de reclamacions que ha exposat Sopena fa referència a l’impuls de la proposició de llei de l’advocacia. Demana que no s’exigeixin unes majories tant elevades per poder modificar els estatuts i considera que s’ha d’obrir més la possibilitat que els advocats es puguin publicitat.

Durant el seu discurs ha tornat a posar sobre la taula el col·lapse que viu la Batllia i ha demanat més mitjans humans i tècnics. Assenyala que ells ja fa temps que ho van avisar i ha remarcat el bon funcionament de la comissió executiva formada pel Govern, el Consell Superior de la Justícia i el mateix Col·legi d’Advocats.

Davant d’aquestes demandes, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha manifestat que des de l’executiu s’està estudiant si una possible revisió a la baixa de les taxes és factible.

Pel que fa a les demandes vers les negociacions de l’acord d’associació amb la UE, espera que puguin sortir propostes que no perjudiquin als professionals liberals.

Finalment, sobre el col·lapse de la Justícia assenyala que continuen esperant totes les dades per treballar en el pla de xoc que ajudi a desbloquejar aquesta situació.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?