Martes, 19 de Octubre de 2021

Otras localidades

Quan les muses desapareixen

Jordi Peidro, il·lustrador i escriptor

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Estic a Móstoles. Ja fa massa setmanes, els ho de confessar. Però les circumstàncies laborals manen i no soc ni milionari, ni jubilat de la banca, ni regidor de l’Ajuntament d’Alcoi. Així que no en tinc altra que anar a oferir el llapis on la meua vesant de mercenari de la imaginació em derive.

Dit açò podran imaginar vostès el que suposa a cinc cents quilòmetres de distància rebre un whatsapp de Paquito reclamant la columna del dijous per a Radio Alcoy.

“Parle d’eixe recent modernisme que s’ha convertit en un carnaval per a beure cafè, i que baix l’etiqueta de nova normalitat ha desembocat en el que hauria de considerar-se una anormalitat?” pregunte, més que res per saber cap on apuntar el metafòric fusell de la paraula. “Millor no” em responen amb la prudència que caracteritza a la nostra EAJ12. “Ah!” faig com que tire un vel i recerque la llum una mica més enllà; “Podria comentar al voltant de la capitalitat cultural que com el burro victòria està passant sense...” Stop! Em tornen a detenir. “Si anem per aquest camí acabaran per retirar d’emissió fins el bàndol dels Reis Mags”. Intenten fer-me entendre l’important que és mantenir una prudent cordialitat. I més a una ciutat menuda com la nostra. “Ja” m’excuse. “És que com a Móstoles, amb dos-cent mil habitants, sembla que els fa tot igual...”

Se m’acaben les idees i no sé de què escriure. “I si comente allò del Mig Any i els quatre en fondo i amb mascareta? Això potser graciós”. Insistisc més per eixir del pas que per interès real amb l’assumpte. “No pots fer una columneta normal? Parlar de la tardor o d’aquells que fan xoriç de carabassa?”. Ara els que pregunten son ells. “Vaja! No ho havia pensat” conteste sospitant que ni se m’ha passat pel cap, “quasi que vaig a comentar allò dels magrebins a Cocentaina i l’ona de xenofòbia que s’ha mogut i porta camí d’abastar a tot aquell que no duga estampat l’emblema nacional al passaport vital”. “Millor aquesta columna se la saltem” em diuen ja fartets. “Ves pensant-ne una per a novembre a veure si estàs més fi”.

“Espera, espera!”, dic il·luminat per Nuestra Señora de Los Santos, patrona de la ciutat que ara freqüente. “I si per al públic més veterà parle de les empanadilles que fins al dia de hui no he trobat a Móstoles?”. Hi ha un silenci que es prolonga un hora darrere d’altra deixant-me a l’espera d’una resposta que sembla no aplegarà mai. Angoixat em clave al llit de l’hotel, un Holidays Inn amb molt poca gràcia.

Ja serà al dia següent quan m’assabente que whatsapp ha estat caigut per més hores de les que una adolescent amb samarreta nova es capaç de suportar.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?