Martes, 19 de Octubre de 2021

Otras localidades

A peu pel centre

Carles Cortés, escriptor i catedràtic

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Ara fa un mes vos parlava del goig que tenia per tornar a Alcoi a fer classes, al nostre Campus de la Universitat d’Alacant. Sí, continue amb la mateixa alegria i il·lusió que el primer dia de classe. I sabeu el que més m’ha agradat? Retrobar-me amb el centre de la ciutat, els carrers i les places on jo em vaig criar, perquè vivíem al carrer de Sant Josep o de la Font Nova, com encara recorda –la ja llunyana i espessa– memòria de ma mare.

Així, cada dia, de dilluns a divendres, després d’aparcar, travesse la plaça d’Espanya, el carrer Sant Llorenç, Mossén Torregrossa i el carrer Sant Joan fins arribar al Terrer, a la plaça Emili Sala. Per això, estic vivint l’experiència de primera mà d’anar a peu per carrers on abans havia de pujar a la vorera.

No milite en cap partit polític, no residisc habitualment a Alcoi, però us puc assegurar que la meua experiència, com a visitant de la meua ciutat, em reconforta davant d’èpoques anteriors en la qual observava un centre històric que perdia habitants i negocis, que només es convertia en una zona de pas per fer algunes gestions o anar a actes culturals o institucionals. Ben cert és que la desaparició de les restriccions post-COVID és una realitat. L’alumnat de les dues universitats que hi tenim presència ha tornat a omplir pisos de lloguer, racons del centre i terrasses. Uns espais que tornen a estar animats i que afavoreixen que visitants de fora passen un temps pels nostres carrers per veure els nostres edificis i monuments.

És cert que la peatonalització aplicada ha canviat els hàbits de conducció i que algunes vies, com ara el carrer Casablanca o el carrer Sant Jaume, actuen de traçat alternatiu quan no tenen les condicions necessàries per a aquesta finalitat, però vos ho puc ben assegurar: caminar pel centre d’Alcoi i visitar botigues i omplir terrasses fa molt de goig! Disculpeu-me la sinceritat: Alcoi fa goig!

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?