Viernes, 22 de Octubre de 2021

Otras localidades

Girona es presenta als fons europeus per construir l'anhelat aparcament dissuasori

Tindria capacitat per uns 200 vehicles i aniria acompanyat amb la posada en marxa d'un bus llançadora

Madrenas i Sureda, en roda de premsa

Madrenas i Sureda, en roda de premsa / David Parreño

L'Ajuntament de Girona es presenta als fons europeus per construir en tres anys l'anhelat aparcament dissuasoria l'entrada sud de la ciutat. Tindria capacitat per uns 200 vehicles i aniria acompanyat amb la posada en marxa d'un bus llançadora que passaria cada 5 o 10 minuts i que connectaria amb el centre de Girona. L'aparcament seria de pagament i serviria per autofinançar el servei de bus.

És una de les set propostes que pretenen finançar amb els fons Next Generation, que en total sumen gairebé 5 milions d'euros. Hi han inclòs també l'ampliació d'un 50% de la Girocleta, amb 12 noves estacions que arribarien a cobrir la meitat de la ciutat. La regidora de Mobilitat, Marta Sureda, ha explicat per on creixerà la Girocleta.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Abans de dos anys, l'ajuntament també haurà d'establir una zona de baixes emissions per limitar l'accés dels cotxes més contaminats. Per això, encarregaran un estudi a una consultoria per establir els criteris i les zones on s'aplicaria.

A banda, amb els fons europeus també pretenen finançar el carril bici per connectar amb Vilablareix, i obrir un aparcament de bicicletes a l'entrada de l'estació de l'AVE.

Triple aprovació

L'alcaldessa de Girona ha proposat una triple aprovació per superar el bloqueig pressupostari de l'ajuntament. Vol aprovar d'una atacada les ordenances fiscals, els comptes i el nou contracte de neteja, que hauria de començar l'estiu que ve.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Marta Madrenas assegura que està ja negociant-ho amb l'oposició per aconseguir el màxim consens possible i que la prioritat serà la reactivació econòmica, la seguretat i la neteja.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?