Actualidad

La construcció vol recuperar els joves i demana potenciar l'FP

La Unió d'Empresaris de la Construcció demana avançar la incorporació dels joves en el sector a partir dels 16 anys

Esteve Freixas i Salvador Sánchez, en una tertúlia a Ràdio Girona / David Parreño

Girona

Els empresaris de la construcció demanen potenciar la Formació Professional sobre edificació, i avançar la incorporació dels joves en el sector a partir dels 16 anys. La patronal assegura que hi ha joves que aquest curs s'han quedat sense plaça en els cicles formatius.

El president de la Unió d'Empresaris de la Construcció, assegura que és injustificat que amb un atur juvenil desbocat, hi hagi joves que no s'incorporin a treballar en la construcció.

Diu Esteve Freixas que les bones dades que està registrant el sector -amb més encàrrec i amb més ocupació- no poden amagar que les plantilles s'estan envellint. Creu que la poca incorporació dels joves pot posar en entredit el marge de creixement de la construcció.

Esteve Freixas: "No podem tenir un atur juvenil del 40% i que a la construcció no s'incorporin els joves"

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000022373/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per això, creu que falta més oferta de la Formació Professional perquè aquest any alguns estudiants s'han quedat sense plaça per entrar a estudiar als cicles sobre construcció i proposa que als 16 ays els nois ja puguin fer pràctiques 'in situ' a les obres, ja que assegura, en els últims anys han millorat la seguretat en el treball.

Debat a 'Soroll'

Sobre la incorporació dels joves i els reptes del sector, n'hem parlat a 'Soroll' amb una tertúlia entre Esteve Freixas, president de la Unió d'Empresaris de la Construcció, i Salvador Sánchez, de la Federació de Construcció de Comissions Obreres.

Tertúlia entre Esteve Freixas (UEC) i Salvador Sánchez (CCOO)

16:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000022690/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00