Lunes, 25 de Octubre de 2021

Otras localidades

DIRECTO | 'ÁGORA DE HORA 25' DIRECTO | 'ÁGORA DE HORA 25' Sigue en directo el 'Ágora de Hora 25' con Carmen Calvo, Pablo Iglesias y José Manuel Margallo

El Consell de Govern aprova la planta fotovoltàica agrisolar des Mercadal

Generarà energia suficient per abastir uns 6.000 habitatges

Els dos polítics van anunciar les decissions del Consell de Govern d'aquest dilluns.

Els dos polítics van anunciar les decissions del Consell de Govern d'aquest dilluns. / CAIB.

El Consell de Govern ha declarat com a projecte industrial estratègic el parc fotovoltaic Agrisolar des Mercadal, de 20 MWp, ubicat al polígon 11, parcel·la 8, des Mercadal (Menorca), que generarà una potència equivalent a 6.000 habitatges i serà pioner en la producció agroenergètica.

Aquesta declaració de projecte industrial estratègic, impulsada per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, és la segona que fa el Govern (la primera va ser per al projecte de Mallorca Green Hysland), ha rebut el vistiplau unànime dels membres del Consell de la Indústria i té els informes favorables de l’Ajuntament i del Consell Insular, que estableixen un seguit de condicions que s’han de tenir en compte en la redacció del projecte d’execució.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha indicat que «aquest projecte serà pioner a Espanya, ja que tractarà per primera vegada a les Balears i al nostre país la producció agroenergètica, utilitzant, entre altres elements, l’ombra que generin aquestes plantes». «Vull destacar que aquest projecte és el segon que aquest Govern declara com a estratègic i suposa una passa més per aconseguir una sobirania energètica que cada vegada és més a prop. Pas a pas generam energia que no només serveix per abaratir la factura de la llum, sinó que també disminueix l’impacte al medi ambient degut a la reducció d’emissions».

L’actuació del projecte consisteix en la instal·lació d’un parc fotovoltaic de 19.999,98 kWp i 15.470 kWn de potència instal·lada, tindrà una ocupació de 20 hectàrees i constarà de 37.037 panells solars de 540 Wp de potència unitària, sis inversors de 2.570 kVA cada un, sis centres de transformació i un centre de maniobra i mesura (CMM). A més, l’evacuació de l’energia generada es farà mitjançant una línia soterrada d’11.117 metres fins a la subestació des Mercadal. El parc, en fase de construcció, podrà arribar a generar fins a vint llocs de treball.

Aquesta actuació és un projecte imprescindible per complir el full de ruta de l’Estratègia Menorca 2030 per descarbonitzar l’illa i arribar, el 2030, al 85 % d’energies renovables. «La posada en marxa d’aquest parc permetrà arribar a aquest objectiu i avançar cap al tancament de la central tèrmica de Maó, i reduir així les emissions a l’atmosfera», ha dit Yllanes.

Aquesta planta fotovoltaica, que va ser un dels projectes seleccionats per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) per a una subvenció pública de 2,6 milions d’euros, no sols generarà energia solar neta, sinó que compartirà aquesta producció amb l’agrícola. Cal assenyalar que es té pensat conrear lavanda entre les fileres de seguidors, amb la qual cosa es tractaria d’una planta agrisolar, pionera a Espanya en la producció agroenergètica. L’ombra projectada té un efecte positiu en la temperatura de l’aire, la radiació i les necessitats d’aigua, ja que produeix temperatures diürnes més fresques i nocturnes més càlides, i més humitat que amb el cultiu tradicional a l’aire lliure.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?