Miércoles, 01 de Diciembre de 2021

Otras localidades

La lliçó de vida d'Hèctor Simón

Parlem amb l'exfutbolista Hèctor Simón per conèixer la seva història vital

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Avui al 'Què t'hi Jugues!' a la secció de 'Futbol català' amb Marc Marbà, hem conegut la història de l'Hèctor Simón, que va penjar les botes l'estiu passat. L'any 2005, quan jugava cedit al Racing de Ferrol, hi va haver un dia que li va canviar la vida. A l'últim partit de la temporada que jugaven a Tenerife, tot l'equip va fer una festa i, al tornar, es van banyar a la piscina de l'hotel. Allà l'Hèctor es va llençar de cap a la piscina, en una zona molt poc profunda, i amb la mala sort que es va fracturar les dues primeres vèrtebres cervicals. Entre el 90 i el 95% de la gent que pateix aquest tractament es moren o acaben en cadira de rodes, perquè són dues de les vèrtebres més importants de la columna, però l'Hèctor es va poder recuperar i va poder tornar a jugar a futbol.

"Amb 21 anys, quan tinc l'accident, es para tot. Portava 21 anys lluitant per entrar al futbol professional i de cop et diuen que no sap si podràs tornar a jugar", ha explicat Hèctor Simón a SER Catalunya. L'exfutbolista ha recordat el procés de recuperació com "un procés molt llarg i de plorar molt", però ha recalcat que "mai vaig perdre l'esperança".

A més Hèctor Simón ha volgut agrair a tothom qui el va ajudar a tirar endavant i a recuperar-se de la greu lesió. "El 90% de la gent que té aquests accidents acaben tetraplègics o morts. Escoltant això el que em queda és estar agraït del que m'ha tocat viure. Potser sí que hagués jugat més anys a Primera, però avui això no importa", ha explicat l'exfutbolista.

Simón va penjar les botes aquest estiu perquè va tenir un accident en bici. "Vaig patir un altre cop de les cervicals. Ara m'han quedat molèsties i els metges ja m'han dit que em relaxi i em dediqui a una altra cosa", ha detallat Simón.

L'exfutbolista també ha volgut destacar la importància que va tenir en la seva recuperació el seu representant, el Mágico Díaz. "Sense la seva insistència no hagués estat tan fàcil", ha dit. I al 'Què t'hi Jugues!' també hem parlat amb Mágico Díaz, qui ha dit que sempre s'ha sentit molt reconegut per l'Hèctor. "Amb el temps s'ha fet una amistat. Va ser molt valent, podia retirar-se i no ho va fer", ha afirmat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?