Fútbol

No hi ha manera

El Girona millora en atac però el Huesca s'imposa amb una gran actuació del seu porter i una efectivitat màxima.

Samu Saiz es lamenta. / Imatge: LFP

Girona

El Girona segueix amb símptomes d'equip que se'n va pel pedregar. L'últim, perdre de manera contundent fins i tot quan fas un partit decent. O més que decent. És el que ha passat contra el Huesca aquesta tarda. Els jugadors que prepara Míchel han arribat a xutar 10 cops entre els tres pals -quasi tant com en els 9 partits anteriors- però només ha marcat un gol mentre que el Huesca n'ha fet prou amb quatre rematades -totes molt clares i de jugadors alliberats- per fer-ne 3 i emportar-se una victòria que el rellança al mateix temps que enfonsa un rival, en teoria, directe.

La primera part ha estat prometedora però ha acabat com quasi sempre; sense gols. El Girona ha tingut més pilota que el rival, ha pressionat amunt, ha rematat a porta i ha vist com li anul·laven dos gols per fora de joc. Només ha faltat l'efectivitat.

Míchel va dir que faria canvis i ha muntat una defensa amb 3 centrals, ha jugat amb un sol pivot, ha posat a Borja García i Baena d'interiors i a Samu de punta acompanyant de Bustos però qui ha aprofitat més bé la nova conjuntura ha estat Arnau Martínez.

El canterà ha estat un incordi pel carril dret, ha marcat un espectacular gol de cap que el VAR ha anul·lat i s'ha permès el luxe de fer-li una sotana a Marc Mateu. Però, sobretot, ha estat vertical, ha arribat, ha obert espais i a partir d'ell el Girona ha fluït.

Més problemes ha tingut Borja García, a qui Míchel va reclamar que assumís la responsabilitat. Encara és lluny de la seva millor versió. El Girona, però, ha intimidat a pilota aturada. Ho ha rematat gairebé tot. Arnau ha marcat als 24' una falta servida per Aleix però estava en fora de joc. Ha tornat a connectar de cap un altre cop franc als 30' i aquesta vegada ha estat Andrés Fernández qui li ha negat el gol.

Bustos també ha vist porta als 40' després d'una gran passada de Samu Saiz però l'atacant argentí tenia l'espatlla més avançada que el defensor en el moment d'arrencar. El porter dels aragonesos ha tornat a ser providencial en l'afegit traient una rematada amb cama dreta de Bernardo.

L'inici de la segona meitat ha estat fatídic. El Girona ha començat ensenyant les dents, amb una volea d'Aleix García des de la frontal de l'àrea que ha passat a prop del pal i el Huesca, mossegant. Marc Mateu ha acabat de primeres una passada de Joaquin des de la línia de fons. Els jugadors del Girona han recalamat que la pilota s'havia perdut prèviament per la línia de banda però el VAR no ho ha comprat.

L'equip gironí no s'ha posat nerviós i, sense abandonar l'estil, ha collat de valent la porteria visitant, on Andrés ho ha aturat gairebé tot.

Ha fallat al gol de l'empat, on Stuani li ha guanyat una pilota aèria dividida i Pablo Moreno ha acabat enviant la pilota al fons de la xarxa (70'), però s'ha acabat erigint en salvador.

Abans d'aquest gol ja havia evitat l'empat tapant un xut a boca de canó de Bustos habilitat per una passada de cullera de Baena des de la frontal de l'àrea. I després, ha desviat una rosca de Samu Saiz que es colava per l'escaire dret, una rematada amb l'exterior de la dreta de Stuani i ha aturat sobre la línia -amb problemes- un xut de Baena des de la frontal.

Quan semblava que el 2-1 cauria com fruita madura, Seoane ha fet l'1-2 aprofitant una errada de marcatge i el mateix jugador, al temps de descompte ha fet l'1-3 a la contra a passada de Gabri quan el Girona ja estava completament abocat a l'atac.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00