Lunes, 29 de Noviembre de 2021

Otras localidades

En bici a l'escola i pel mig de la calçada

El Bicibus Eixample ja suma prop de cent famílies que cada divendres tallen els carrers per arribar a les seves escoles

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

En un mes prop de cent famílies de tres escoles de Barcelona s'han sumat al Bicibus Eixample, una manera sostenible, lúdica i reivindicativa d'anar de casa a l'escola. Hi van en bicicleta, junts i pel mig de la calçada.

Ho fan els divendres, surten a dos quarts de nou del matí del Mercat de Sant Antoni i, al ritme de la música, pedalen i fan sonar els timbres fins el recinte de la Model, que els ha cedit un espai per aparcar-hi les bicicletes.

Són pares, mares i alumnes de les escoles Joan Miró, Xirinacs i Entença. Un d'ells, el Genís, explica que es van inspirar en una iniciativa semblant que es feia a Vic, però amb una diferència important: el trànsit. "N'hi ha molt, hi ha un problema de seguretat, l'entorn és hostil i fa que, per exemple, cada nano hagi d'anar amb un adult".

Circulen en hora punta i necessiten que la Guàrdia Urbana els vagi tallant el trànsit. També els ajuda l'entitat veïnal Camí Amic. Un dels seus membres, el Joan Marc Montserrat, admet que necessiten aquest suport perquè passen per carrers "molt agressius". Creuen la Gran Via, el carrer Aragó i passen per Entença, "són molts carrils i molts cotxes", diu.

Són uns vint minuts de trajecte, lúdics pels més petits i reivindicatius pels adults. "És empoderador", diuen algunes mares, "i pedagògic". Una d'elles, la Rosa Suriñach explica que sense bons carrils bici, "segregats de calçada", l'única manera segura que tenen d'arribar en bicicleta a l'escola és aquesta perquè "a les nou del matí, el carrer Entença és una autopista urbana".

El passat divendres ja eren més de 125 persones, entre petits i grans. I unes 95 bicicletes, algunes amb cadireta i criatura al darrera.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?