Sociedad

En bici a l'escola i pel mig de la calçada

El Bicibus Eixample ja suma prop de cent famílies que cada divendres tallen els carrers per arribar a les seves escoles

REPORTATGE. Bicibus per l'Eixample

REPORTATGE. Bicibus per l'Eixample

01:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1634313423795/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

En un mes prop de cent famílies de tres escoles de Barcelona s'han sumat al Bicibus Eixample, una manera sostenible, lúdica i reivindicativa d'anar de casa a l'escola. Hi van en bicicleta, junts i pel mig de la calçada.

Ho fan els divendres, surten a dos quarts de nou del matí del Mercat de Sant Antoni i, al ritme de la música, pedalen i fan sonar els timbres fins el recinte de la Model, que els ha cedit un espai per aparcar-hi les bicicletes.

Són pares, mares i alumnes de les escoles Joan Miró, Xirinacs i Entença. Un d'ells, el Genís, explica que es van inspirar en una iniciativa semblant que es feia a Vic, però amb una diferència important: el trànsit. "N'hi ha molt, hi ha un problema de seguretat, l'entorn és hostil i fa que, per exemple, cada nano hagi d'anar amb un adult".

Circulen en hora punta i necessiten que la Guàrdia Urbana els vagi tallant el trànsit. També els ajuda l'entitat veïnal Camí Amic. Un dels seus membres, el Joan Marc Montserrat, admet que necessiten aquest suport perquè passen per carrers "molt agressius". Creuen la Gran Via, el carrer Aragó i passen per Entença, "són molts carrils i molts cotxes", diu.

Són uns vint minuts de trajecte, lúdics pels més petits i reivindicatius pels adults. "És empoderador", diuen algunes mares, "i pedagògic". Una d'elles, la Rosa Suriñach explica que sense bons carrils bici, "segregats de calçada", l'única manera segura que tenen d'arribar en bicicleta a l'escola és aquesta perquè "a les nou del matí, el carrer Entença és una autopista urbana".

El passat divendres ja eren més de 125 persones, entre petits i grans. I unes 95 bicicletes, algunes amb cadireta i criatura al darrera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00