Actualidad

Allés repeteix triomf i Esteve debuta amb victòria en la October

Bàrbara Sureda i Toful Moll, en els 19KM, i Marga Farragut i Tomeu Salord, en els 11KM, completen els guanyadors

October Trail / Biosport

Ciutadella de Menorca

La tercera edició de l’October Trail va oferir un gran espectacle esportiu a la zona del Lago de Cala’n Bosch. Començant pel carrerón que es van marcar Llorenç Esteve i Mari Allès, els guanyadors dels 32 quilòmetres, com per les competicions de bicicleta de muntanya, el torneig de vòlei platja, el de tennis platja i les exhibicions esportives. No va faltar música i bon ambient per a completar una jornada especial de la mà del Lago Resort Menorca, organitzada per Illa dels Trails i patrocinada per la Fundació Foment del Turisme de Menorca i de la Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears.

El català Llorenç Esteve, que corria per primera vegada a Menorca, es va emportar una carrera molt disputada en els 32 quilòmetres per davant d'un Joan Florit que ho va intentar però va acusar el cansament acumulat de les últimes proves. Esteve va aturar el crono amb un temps de 2.20:46 que va suposar un nou rècord de l'esdeveniment. Florit, amb 2.32:02, va entrar en segon lloc, mentre que l'experimentat corredor de Ferreries, Miquel Pons, es va penjar la medalla de bronze als seus 58 anys mostrant un excel·lent nivell de forma (2.33:03).

Per part seva, Mari Allès va repetir victòria en un recorregut que va dominar i en el qual va veure que les seves opcions s'incrementaven després de la retirada de Maria Pallicer al quilòmetre 18. Allès no va tenir rival de camí a Cala’n Bosch i va marcar un gran ritme entrant en meta amb un temps de 2.57:11. Li van acompanyar en el podi Laura Ramírez (3.07:32) i Xisca Ribot (3.15:17).

En els 19 quilòmetres que van arrencar en Cala Mitjana, Tóful Moll va imprimir un ritme més que Miquel Torres per a emportar-se una victòria que li col·loca de nou entre els referents en la velocitat de l'Illa, en un gran duel ciutadellenc. El primer classificat va arribar amb un temps d'1.21:36 pels 1.24:56 del segon, i els 1.26:33 de Marc López Moll, tercer.

En dones, Bàrbara Sureda es va emportar el triomf amb un temps d'1.50:41 amb suficient avantatge respecte a la corredora menorquina Laura Ruiz, segona amb 1.55:08. Va completar el podi Catalina Calafat, qui va entrar en meta amb un temps d'1.55:33.

En la tercera prova del dia, la dels 11 quilòmetres que van unir Cala’n Turqueta i Cala’n Bosch, Enric Pons va ser el més ràpid a arribar a meta amb una mica més de 41 minuts, però va ser penalitzat en sortir-se del recorregut i la victòria va recaure en mans de Tomeu Salord amb un temps de 49:18, seguit de Paquinho Tugorinho (49:51) i de Joan Casasnovas Benejam (51:33).

En dones, la més ràpida va ser Marga Ferragut, d'Inca, amb 1.00:43, seguida de la ciutadellenca Lena Moll (1.01:17) i de la ferrerienca Julia Coll (1.04:06), que es van aprofitar d'una caiguda de la jove Clara Coll quan lluitava pel triomf.

A més, en aquesta ocasió, es va disputar la October Bike, en modalitat bicicleta de muntanya i ebike entre Son Bou i Cala`n Bosch, i que va caure en mans de Joan Febrer i de Mónica Bosch. En homes, el guanyador va invertir un temps d'1.52:56, mentre que la campiona va necessitar de 2.58:14. La jove Lorena Alles va ser segona amb 3.59:07.

En la categoria masculina, el podi el van completar Xavi Mascaró amb 1.56:53 i Gerard Fernández amb 1.59:55.

En acabar les activitats, l'ambient va ser més distès en la zona del Lago Resort Menorca on es va procedir al lliurament de trofeus amb la presència de Sandra Moll, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Ciutadella, Toni Salord, regidor de l’Ajuntament de Ferreries, Laura Marzo, cap de ventes a Balears de Balearia, Alejandro Alguacil, director del Lago Resort Menorca, Lucas García, CEO del Lago Resort Menorca, i Toni Capó, director general de Biosport Menorca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00