Actualidad

Condemnats a un any de presó per l'ofegament d'una nena de 4 anys a la piscina de Ripoll

Fiscalia, acusacions i defenses han arribat a un acord que ha evitat el judici

Les quatre monitores i el director de la piscina de Ripoll acusats d'homicidi imprudent, a la sala de vistes / Marina López ACN

Ripoll

El jutjat penal 5 de Girona ha condemnat a un any de presó per homicidi imprudent les quatre monitores i el director de la piscina de Ripoll on va morir una nena de 4 anys el 2017. Fiscalia, acusacions i defenses han arribat a un acord que ha evitat el judici.

Les quatre monitores i el director han reconegut que aquell dia van abandonar les seves tasques, com buscaven els advocats de la família, Carles Monguilod i Víctor Coch.

Carles Monguilod i Víctor Coch: "El reconeixement dels fets era essencial"

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000022926/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les monitores donaven classe a un grup de P4 i una d'elles també va assumir tasques de socorrista perquè aquell dia faltava la companya que se n'ocupava. Un cop acabada l'activitat, una de les monitores va marxar de la piscina, segons la fiscalia, sense cap motiu.

Una de les professores de l'escola es va adonar que en un banc hi havia la roba d'una de les alumnes, a qui van trobar inconscient a dins de la piscina. El text del fiscal assegurava que les monitores no van revisar si tots els nens havien sortit de l'aigua, "en el més elemental exercici de les seves funcions".

Per això, en un principi, la Fiscalia demanava per cadascun dels acusats 3 anys de presó. Finalment, l'acord de totes les parts ha deixat la condemna en un any. Com que cap d'elles té antecedents, no hauran d'entrar a la presó. Tampoc les han inhabilitat per treballar com a monitors i socorristes o per dirigir instal·lacions esportives -com demanava en un principi la família- perquè la fiscalia ha considerat que la negligència només va ser puntual.

La defensa ha admès que el judici hauria estat un "mal pitjor" que la pena que han acordat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00