Tribunales

21 Ajuntaments de la Costa Brava s'adhereixen al manifest contra el macro parc eòlic i 20 més ho faran en breu

Els opositors defensen que la transició energètica l'han de fer els particulars i les petites i mitjanes empreses i no grans empreses "forànies" que, diuen, volen "trinxar transversalment l'Empordà" per solucionar la seva compta de resultats.

Una imatge de la reunió de la plataforma amb el subdelegat del govern a Girona / R.G.

Girona

La Plataforma Stop Macroparc Eòlic Costa Brava Nord ha aconseguit l'adhesió al seu manifest de tots els ajuntaments de primera línia de costa des de Cadaqués fins a Begur i ara també l'estan difonent entre els de la segona línia que, segons els opositors, es veurien afectats per les infrastructures associades al parc eòlic marí com subestacions o línies de molt alta tensió, necessàries per evacuar l'energia que generarien els molins de vent.

En total, són 41 els consistoris que s'han fet seu el text o estan en vies de fer-ho aprovant-lo per ple així com el Consell Comarcal del Baix Empordà, que va aprovar una moció en contra d'aquest parc.

Jordi Ponjoan, Stop Macro Parc Eòlic Costa Brava Nord

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1634723781456/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La plataforma també diu que ha recollit 20.000 signatures que se sumen a les al·legacions que ja han presentat en contra de la modificació del Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim (POEM), pas previ per encaixar el projecte a la Costa Brava. Un pla que, creuen, es desencallarà abans de finals d'any.

Després d'una reunió amb el subdelegat del govern, Albert Bramón, el vicepresident i portaveu de la plataforma, Jordi Ponjoan, ha explicat que s'oposen al projecte perquè vol replicar el model energètic actual que descansa en produir energia lluny d'on es gasta i transportar-la amb grans infrastructures com la MAT quan hauria de servir per potenciar els projectes de proximitat, menys agressius amb el territori i liderats per la ciutadania i petites i mitjanes empreses com les 1.800 que estan al darrera de la Plataforma.

És, diu Ponjoan, passar d'un model on empreses "forànies" venen a "trinxar transversalment l'Empordà" per "solucionar la seva compta de resultats" a un altre que també és econòmicament clau per a les empreses del territori de cares a baixar la seva factura energètica.

La Plataforma també qüestiona la idoneïtat de l'emplaçament, "a 20 quilòmetres de Sant Pere Pescador, 10 de les Medes, Begur o Cadaqués".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00