Apoteòsic

L'Uni Girona derrota l'aspirant Fenerbahce a Fontajau per 71-59 i confirma les bones sensacions dels últims partits.

Kennedy Burke, amb 28 punts i 33 de valoració, lidera un equip infranquejable en defensa.

Kennedy Burke intentant un llançament. / Imatge: David Subirana cedida per l'Uni Girona

Girona

Una nova data per a la història de l'Uni Girona. 20 d'octubre del 2021, el dia que un dels màxims aspirants al títol continental va posar el genoll a terra a Fontajau.

"Si poden estar còmodes sobre la pista guanyaran bé", deia Laura Antoja en la prèvia. El problema estava detectat i la manera de contrarrestar-ho ha sortit bé. L'Uni ha fet un partit pletòric en defensa, ha tingut una tenacitat a prova de bomba com no s'havia vist encara aquesta temporada i una jugadora en estat de gràcia, Kennedy Burke.

A les visitants, Iagupova, que arribava amb una mitjana de 20 punts per partit en aquesta competició, s'ha quedat a 11 tot i que només ha descansat 28 segons. El seu horrible 4 de 26 en tirs de camp parlen del bon fer de la defensa gironina, sobretot de Laia Palau, que no l'ha deixat respirar.

En canvi, qui ha brillat amb llum pròpia ha estat Kennedy Burke, ovacionada després d'anortar 28 punts i acabar amb un 33 de valoració. 20 dels punts els ha fet a la primera meitat i 12 a l'inici del segon quart, quan l'Uni ha començat a avisar de les seves intencions amb un parcial de 16-0 per passar del 15-18 al 31-18.

També ha estat decisiva Gardner (12 punts i 10 rebots) en l'últim canvi de marxa de l'últim quart. Després d'un tercer quart en el que el conjunt gironí ha arribat a estar 5 minuts sense anotar, ha arribat a l'últim parcial per darrera de marcador (45-49) però amb una defensa enganxosa que ha permès córrer s'ha tornat a posar per davant amb 6-0 de sortida.

L'altre moment determinant ha arribat a poc més de 3 minuts per al final. Drammeh ha culminat una jugada eterna, plena d'errades i rebots ofensius amb un triple lateral que ha situat les gironines 6 amunt.

Quedava molt però l'Uni, lluny de notar la pressió o el cansament, ha seguit eixamplant distàncies i ha acabant obtenint una victòria fins i tot més àmplia que la que va sumar la setmana passada a Schio.