Jueves, 02 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Sobre l'accés als espais naturals

Antoni Belda, professor de la Universitat d'Alacant del Departament de Ciències de la Terra i Medi Ambient

Ja hem dit en nombroses ocasions que som uns privilegiats per viure on vivim, ja que tenim al nostre voltant uns espais naturals encisadors i màgics. Tal volta la pandèmia encara ens ha fet que ens fixem més en ells i tinguem major dependència del seu ús. Però, com totes les coses també tenen un límit i en termes ecològics s’anomena capacitat de càrrega. És a dir, és el nombre màxim de persones que aquests espais poden suportar sense que es minven les seues característiques.

Per aquest motiu, cal dir que s’ha fet una bona gestió restringint l’accés de vehicles als Parcs naturals de Mariola i Font Roja, ja que la pressió que han aguantat durant alguns períodes del confinament ha sigut realment exagerada. Ara és el moment de parar a pensar i donar-li treva a la natura. I encara que el paisatge mediterrani està modelat per l’esser humà, no vol dir que no es puga fer ús, sinó que cal gaudir dels mateixos però sempre amb sentit comú i deixant-los marge a digerir la pressió antròpica.

Així doncs, ens trobem en una temporada de l’any on la caiguda de fulles i l’explosió micològica fan del bosc un espectacle màgic de vida i colors. Per tant, gaudim d’aquest esdeveniment natural però amb trellat i deixant el nostre vehicle a casa.

Que aquestes línies serveisquen, una vegada més, per posar en relleu l’important tasca que fan els nostres tècnics i gestors ambientals, que ajuden a mantindre la biodiversitat, l’economia local i modelar un paisatge únic del qual tots podem gaudir-ne.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?