, 09 de de 2021

Otras localidades

Nou programa de rehabilitació respiratòria per superar la pneumònia greu per Covid-19

El Trueta i el Santa Caterina preveuen tractar i avaluar 50 pacients a l'any que segueixen tenint ofec, falta d'aire, fatiga o tos tres mesos després d'haver estat donats d'alta d'una pneumònia per covid.

Pacients fent rehabilitació.

Pacients fent rehabilitació. / Imatge: ICS Girona

Una de les novetats del programa és que comença amb un estudi previ per conèixer l’estat basal respiratori del pacient i inclou un estudi funcional respiratori complet, una prova de tolerància a l'esforç (ergometria) i una ecografia del diafragma.

Amb aquesta informació es comença el tractament, que consisteix en un reentrenament global de la musculatura que intervé en la respiració i que dura tres mesos. També s'incideix en la musculatura de cames i braços, que solen debilitar-se després d'un internament prolongat. Quan s'acaba aquest període, es tornen a repetir les proves mèdiques per comprovar si hi ha hagut millora.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

L'objectiu és pal·liar els símptomes que pateixen els pacients que han estat hospitalitzats degut a una pneumonia greu causada per la Covid. Es calcula que, en condicions normals, despareixen o milloren substancialment tres mesos després de rebre l'alta. El programa es centra només en aquells que, passat aquest temps, segueixen tenint ofec, falta d'aire, fatiga o tos.

Es va posar en marxa a finals d'estiu i en aquests moments atén a una vintena de pacients però el servei de Pneumologia de l'Hospital Josep Trueta i el Santa Caterina preveu arribar a una cinquantena de pacients amb aquestes característiques cada any.

El programa està liderat per les pneumòlogues Ana María Muñoz i Gladis Sabater (Santa Caterina i Trueta) i pel fisioterapeuta respiratori del Grup de Recerca de l’IDIBGI, Gerard Muñoz.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?