Baloncesto

"El Palau és una família, és casa nostra. La màgia del Palau existeix"

Al 'Què t'hi Jugues!' commemorem el 50è aniversari del Palau Blaugrana amb Enric Tamarit, abonat al Palau des del primer dia, David Barrufet i Aitor Egurrola

50 anys del Palau Blaugrana

50 anys del Palau Blaugrana

22:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001800568/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Palau Blaugrana compleix aquest dissabte 23 d'octubre el seu 50è aniversari des de la seva inauguració el 1971, i per commemorar-ho, al 'Que t'hi Jugues!' hem parlat amb Enric Tamarit, abonat al Palau des del primer dia, i els dos jugadors amb més títols al Palau, l'exporter de l'equip d'handbol David Barrufet i el porter d'hoquei patins, Aitor Egurrola. Després de mig segle de vida, el Palau sembla viure els seus últims anys, ja que amb el projecte de l'Espai Barça, està prevista la seva demolició i la construcció del Nou Palau, projectat per al 2027. Tot i això el Palau quedarà en la memòria de tots els aficionats pels 382 títols que han guanyat les seccions de bàsquet, futbol sala, handbol i hoquei patins durant el seu mig segle d'història.

"Abans al Palau es vivia un ambient familiar i era molt bonic. Tot això s'ha perdut, el feeling entre seguidors hi és, però ja no és el mateix", ha dit Enric Tamarit sobre l'ambient del Palau, al que ha afegit "la gent del Palau tenim un sentiment diferent". Barrufet i Egurrola han destacat també la relació entre l'afició i els jugadors. "Sempre hem intentat tenir contacte amb tots els aficionats que venen. Els hi hem d'agrair. El Palau és una família, és casa nostra. El soci del Palau ve a animar, se'l sent tot el partit i és una sensació molt maca", ha dit Barrufet, al que ha afegit: "La comunió entre l'aficionat i l'equip existeix". Per altra banda, Aitor Egurrola ha destacat la força que dona l'afició. "He tingut la sort de viure la màgia del Palau, aquests partits on l'afició t'empeny a la victòria. Quan sembla que no tens forces t'ajuda a parar una pilota. És la comunió entre grada i equip que et porta a donar un plus", ha explicat el capità de l'equip d'hoquei, Aitor Egurrola a SER Catalunya.

"He tingut la sort d'aixecar la meva primera copa d'Europa com a capità" ha destacat Egurrola sobre els millors moments que ha viscut al Palau Blaugrana, mentre que Enric Tamarit no ha estat capaç de destacar-ne cap. "És molt difícil triar un moment després d'haver viscut tantes històries en 50 anys", ha afirmat.

Sobre la màgia del Palau, Barrufet ha afirmat que aquesta existeix. "La màgia del Palau existeix. Quan construeixin el nou Palau haurien d'agafar en un pot de vidre l'aire del Palau i deixar-lo anar al Palau nou per portar la màgia", ha dit, al que ha afegit: "Quan estàs jugant no sents el que criden, però sí que sents la vibració, la por escènica en el Palau existeix".

Finalment Tamarit ha destacat la figura de l'expresident Josep Lluís Núñez per a les seccions del club. "Núñez va obrir molt les seccions del FC Barcelona", ha dit al 'Que t'hi Jugues!'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00