Viernes, 03 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Tindre una casa en el centre, mal negoci

Natxo Lara, periodista

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

 

Natxo Lara

 

Amb orgull, amb la sensació que contribuïa a revitalitzar el centre del meu poble, Alcoi, vaig prendre una decisió vital fa prou anys: Rehabilitar una casa en el centre històric. Fins i tot vaig viure 4 anys feliços compartint els típics problemes de tots els centres històrics de tot el món. Soroll, brutesa i abandó. Mai entendré com es produeixen robatoris, agressions i tota mena de ‘fetxories’ tenint la ‘poli’ local al carrer Casablanca i la Nacional a la plaça de les xiques.

Bé, vaig decidir tirar avant i en 2009 tenia la meua casa rehabilitada. Genial. Justament quan el centre va començar a despoblar-se més encara i els negocis van tancar en cadena. Més o menys el 2010, el 'centro' que és com li diem els alcoians al centre, es va quedar per a 4 parelles joves, 4 iaios i desenes i desenes de pisos que només s'obrin del 21 al 24 d'abril i la vesprada del 5 gener.

Després vingué la conversió en zona de vianants, que mantinc en quarantena perquè crec que pot ser bona per a la ciutat. Places com la del "Mamella" (la placeta de Sant Francesc) i la de la Glorieta (Ramón y Cajal), han cobrat vida de sobte... almenys els caps de setmana i mentre els bars aguanten.

I l'última cosa que ha passat ha estat... que cauen cases. Per desgràcia va morir una dona major. Només morint una persona s'han posat durs amb la revisió dels habitatges. Però com sempre, no s'ha mesurat bé. Jo em pregunte... Quantes persones hauran passat la ITV dels habitatges quan acabe el termini si tenim en compte que viuen persones amb recursos econòmics limitats... quatre parelles de joves mileuristes i que la resta són centenars de cases heretades i que es mantenen en peu per les festes i la cavalcada? Molts d'ells, no volen saber-se res de rehabilitar ni d'inspeccions. Prefereixen que caiguen eixes cases que s'han convertit en una càrrega.

Doncs resulta que, sent la meua casa de 2009 i tot i estar perfecta d'estructura i acabats, he hagut de passar la Inspecció... gastar-me una pasta i damunt m'amenacen amb multes si no neteje un grafiti que algun graciós ha pintat en la meua façana.

Eixe és el preu que hem de pagar els que tenim una casa en el centre. Si la tinguera en Batoi, tot i que li pintaren 10 grafitis i estiguera caient, no passaria res.

És qüestió de sort.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?