Martes, 30 de Noviembre de 2021

Otras localidades

Menorca durà a terme més de 50 actes per celebrar el seu mandat com a Regió Europea de Gastronomia

L'acte inaugural serà el 17 de gener, coincidint amb la Diada del Poble de Menorca

Presentació de la Regió Gastronòmica

Presentació de la Regió Gastronòmica / FFTM

Menorca durà a terme més de 50 actes per celebrar el seu mandat com a Regió Europea de Gastronomia durant el proper 2022, una distinció que va ser concedida fa casi 2 anys per l'Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme, i que posarà a la nostra illa a l’epicentre gastronòmic europeu.

El programa, que es va donar a conèixer aquest dijous, és definit per la presidenta del Consell, Susana Mora, com dinàmic, obert a noves iniciatives, que posa de manifest el caràcter col·lectiu i transversal de la declaració. A més, agrupa tant accions ja consolidades en el calendari d'esdeveniments anuals de l'illa, com la Fira de Camp, la Mostra de cuina menorquina o les diferents jornades gastronòmiques, però també noves propostes pensades per promoure i donar visibilitat als productes locals , al teixit de petites empreses agroalimentàries i als negocis vinculats a la restauració.

L'acte inaugural serà el 17 de gener, coincidint amb la Diada de Menorca. El Museu de Menorca exercirà de seu del mandat de la Regió Europea de Gastronomia 2022, un espai on s'aniran desenvolupant diferents activitats al llarg de l'any.

L'illa també acollirà actes vinculats als 15 membres de la Plataforma Europea de Gastronomia, com la trobada anual que celebren tots els membres i el lliurament dels premis 'European Food Gift Challenge' i 'Top Visitor'. Així mateix, per a la propera edició de la fira Arrels, es convidarà a una delegació de Trondelag (Noruega) com a territori amb qui Menorca comparteix mandat, juntament amb una representació de la resta de regions gastronòmiques.

"El mandat també ha de servir per projectar a l'exterior tota la riquesa culinària de l'illa i posicionar Menorca com a destinació gastronòmic a nivell internacional", ha dit la presidenta, que ha indicat que es duran a terme accions en fires com Fitur, Madrid Fusión i Destinations Nature a París, a més de disposar d'una web de referència amb tota la informació actualitzada i xarxes socials com a eines de difusió dirigides a el públic local i als visitants.

En aquest sentit, ha explicat que el programa s'ha dissenyat tenint en compte uns objectius estratègics com posicionar l'illa com a destinació gastronòmica de qualitat, fomentar l'augment de l'consum del producte local, promoure projectes d'innovació i transformació que permetin el desenvolupament de models innovadors en el sector agroalimentari i fer que els propis menorquins siguin els millors prescriptors de la seva gastronomia.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?