Sábado, 27 de Noviembre de 2021

Otras localidades

Un 48% dels domicilis de Maó ja tenen aigua lliure de nitrats

La planta desnitrificadora de Malbúger dona servei a 7.281 domicilis

Presentació de la planta de Malbúger

Presentació de la planta de Malbúger / Aj. Maó

El 48 per cent dels domicilis de Maó disposa ja d'aigua qualificada com a apta per al consum humà gràcies a la posada en funcionament de la nova desnitrificadora de Malbúger, que va ser presentada aquest dijous.

L'Ajuntament consolida d'aquesta manera la primera fase del procés de tractament de l'aigua de Maó i, d'altra banda, està treballant en diferents opcions que permetin resoldre el problema de la qualitat de l'aigua a la resta del municipi, d'acord amb el Pla municipal per a la gestió sostenible l'aigua.

Durant la presentació, l'alcalde de Maó, Héctor Pons, va explicar que tot i no és solució definitiva, la posada en marxa de la nova estació de tractament es fa un pas important per a la ciutat, ja que permet que 7.281 domicilis de Maó disposin d'aigua apta per al consum.

Des de l'Ajuntament han indicat que el procés de desnitrificació consisteix en un tractament biològic que no genera pràcticament aigües de rebuig i que té un baix consum energètic. En concret, amb aquesta instal·lació s'aconsegueix rebaixar la presència de nitrats per sota de la valor màxim permès de 50 mil·ligrams per litre.

L'empresa concessionària del servei municipal de proveïment, Hidrobal, es farà càrrec de la gestió, manteniment i controls de qualitat de l'aigua d'aquesta instal·lació, que ha tingut un cost de 609.000 euros i ha estat finançada pels fons de el pla anual per a l'impuls de l'turisme sostenible al Govern.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?