Martes, 25 de Enero de 2022

Otras localidades

CONSEJO DE MINISTROS CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba este martes la subida de las pensiones para este año

L'oposició de Girona tomba el nou contracte de neteja

El nou model volia estendre porta a porta i els contenidors amb xip a tota la ciutat

Eduard Berloso, en roda de premsa

Eduard Berloso, en roda de premsa / D. P.

Amb 14 vots en contra, el ple de l'Ajuntament de Girona ha tombat el contracte de neteja, que preveia la desaparició dels contenidors convencionals a la ciutat de Girona en tres anys. El govern havia anunciat que serien substituïts a gran part dels barris per contenidors amb xip on s'ha de llançar un tipus de brossa en funció del dia de la setmana. És un sistema que ja s’ha provat a l’Eixample i que ha permès passar del 51% de reciclatge al 73%.

En altres zones de la ciutat –sobretot les que tenen cases unifamiliars, com Montjuïc o Germans Sàbat- s'hauria en marxa el porta a porta abans que acabi el 2023, segons les condicions del contracte de neteja proposat pel govern i que aquest dilluns ha tombat l'oposició.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El regidor de Neteja, Eduard Berloso, ha explicat els terminis amb els quals treballaven: "El nou contracte de neteja es firmarà el segon semestre del 2022; l'últim trimestre del 2023, el porta a porta on estigui estipulat, i al primer trimestre de 2024, els contenidors tancats"

Al Barri Vell, es mantindrà una recollida especial per no poder arribar a tots els carrers estrets. Justament, al centre els operaris escombrarien cinc dies perquè és la zona on més s'embrut.

Com a novetats, s'hauria començat a netejar amb aigua a pressió un cop a la setmana, i es crearia un servei extra per l'oci nocturn. El nou contracte, segons havia anunciat el govern, incloïa festes com les Fires i els Temps de Flors, que fins ara s'havien d'assignar a banda.

En total, el servei de neteja i recollida de residus -que contempla un augment de les deixaries mòbils i més neteja dels contenidors- hagués costat 22 milions d'euros a l'any.

El govern preveia incorporar entre 40 i 50 nous treballadors i que es mantingués el model de gestió indirecta

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?