Domingo, 16 de Enero de 2022

Otras localidades

Els agents antiavalots dels Mossos han actuat a 153 desnonaments durant el primer semestre del 2021

En aquest període hi ha hagut prop de de 4.000 llançaments a Catalunya

La CUP recorda al president Aragonès que està incomplint el pacte d'investidura que el va portar a Sant Jaume

Agents dels Mossos i activistes durant el desnonament d'una dona a Sant Andreu

Agents dels Mossos i activistes durant el desnonament d'una dona a Sant Andreu / ACN

"Recordo que hi havia 12 furgonetes d'antidisturbis, van carregar contra veïns i gent del barri que lluitava per defensar preus justos de lloguer. Només volien que jo em quedés a casa meva, res més. Va haver-hi un desplegament policial immens, increïble. La quantitat de policia que hi havia era impressionant. I només hi havia gent protestant contra un desallotjament".

És el testimoni de la Livia, que va ser desnonada del seu pis de Travessera de Gràcia fa mesos. Com ella, centenars de persones s'han vist en una situació semblant en 153 desnonaments el primer semestre del 2021 a Catalunya. Els Mossos tenen dues unitats antiavalots: la Brigada Mòbil (coneguda popularment com la BRIMO) ha actuat a 31 casos, i l'ARRO a 122. La conselleria d'interior remarca que la policia catalana, quan actua a desnonaments, obeeix ordres d'un jutge i està obligada a complir-les perquè té les competències de policia judicial.

Els números ratifiquen aquesta versió, però amb algun matís: dels 153 casos on han actuat els antiavalots, a 15 el jutge no els havia requerit expressament. En total, sumant la presència de BRIMO, ARRO i agents al marge de les unitats antidisturbis, els Mossos han intervingut a 1.744 desnonaments.

Que els Mossos antiavalots no anessin a desnonaments era un compromís segellat entre Esquerra Republicana i la CUP que va permetre la investidura de Pere Aragonès. I ara, els anticapitalistes retreuen al president que no compleixi els pactes. "L'acord d'investidura no s'està complint. Volíem que quedés clar que els desnonaments són una qüestió de dret a l'habitatge, i no d'ordre públic. Això no s'ha complert", diu el diputat cupaire al Parlament Xavier Pellicer en declaracions a SER Catalunya.

Malgrat tot, la formació que ara encapçala Dolors Sabaté a la cambra catalana evita fer cap amenaça vinculada als pressupostos, i encara menys la de fer caure el govern. Pellicer es limita a dir que "el marge cada cop és més estret".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?