Soroll GironaSoroll Girona
Actualidad

Conflictes territorials de la transició energètica

És el tema que centra la quarta edició dels seminaris 'Paisatges salvats - paisatges per salvats'

Eva Ventura, tècnica de l'ANG, i Joan Vicente, director del Departament de Geografia de la UdG, a l'estudi de Ràdio Girona / J.A.

Girona

Els conflictes sobre la implantació de les energies renovables al territori centraran una nova edició del seminari de Paisatges salvats - paisatges per salvar que organitza la UdG, els Naturalistes de Girona i Sos Costa Brava.

Un debat que, segons el director del Departament de Geografia de la Universitat, Joan Vicente, amaga dos models energètics i de societat. En les tres edicions gironines ha sortit gairebé sempre el que ha batejat com a "narcisime gironí" en protecció del paisatge i que acaba desembocant en un greuge comparatiu envers altres territoris catalans.

Paisatges salvats amb Joan Vicente i Eva Ventura

10:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000023635/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vicente també explica que han estudiat que en l'inici dels moviments opositors sempre hi ha el factor NIMBY, no voler-ho a prop de casa, però que també es passa a fer altres propostes.

Serà divendres i dissabte de la setmana que ve amb visites a comunitats energètiques o un debat cara a cara entre defensors i opositors al parc tramuntana. La inscripció és gratuïta i cal fer-la a paisatgessalvats.cat.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00