Ciencia y tecnología

Hipra preveu administrar la seva vacuna com a tercera dosi a Europa i primera a Àfrica

L'empresa creu que els assajos clínics de segona fase s'hauran de fer amb personal sanitari perquè molts candidats que se'ls ofereixen no arriben als 6 mesos de vacunació requerits.

Ja han començat a produir amb l'objectiu de tenir entre 50 i 75 milions de dosis per al 2021 i 600 milions per al 2022.

Planta d'Hipra. / Imatge: Agència ACN

Girona

Hipra segueix esgarrapant dies al calendari i ja ha començat el procés per tenir estoc suficient de la vacuna contra la covid. La intenció de la firma d'Amer és tancar 2021 amb entre 50 i 75 milions de dosis i créixer fins als 600 milions l'any vinent.

El director de salut humana de la companyia, Toni Maneu, ha explicat que en la fase II dels assajos clínics estan tenint problemes per trobar els voluntaris adients perquè es demana tenir més de 18 anys i haver rebut la segona dosi de Pfizer fa almenys sis mesos però degut a l'estratègia de vacunació adoptada per Salut, el gruix principal de població encara no fa mig any que s'ha vacunat.

Toni Maneu, HIPRA

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1637133127613/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Maneu això farà que hagin de recórrer a gent d'edat més avançada i, sobretot, personal sanitari "de primera línia de foc" que van ser vacunats de manera prioritària.

Maneu ha explicat que de seguida tindran primers resultats per poder passar a la tercera fase i rebre l'aprovació condicional de les autoritats per començar a administrar la vacuna com a tercera dosi el primer semestre del 2022 però no serà fins al cap d'un any d'assajos quan rebran l'aprovació definitiva. És el temps necessari per valorar la capacitat de generar anticossos de la vacuna.

Toni Maneu, HIPRA

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1637133064631/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Maneu, es comercialitzarà com a tercera dosi a Europa però no descarta iniciar assajos clínics per veure la seva fiabilitat com a primera dosi en entorns amb baixa vacunació, com Àfrica.

Tot i que en la segona fase, les proves es fan amb vacunats amb Pfizer, en la tercera ja es buscaran voluntaris vacunats amb altres marques perquè el producte d'Hipra s'administrarà a tot tipus de vacunats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00