Miércoles, 01 de Diciembre de 2021

Otras localidades

SESIÓN DE CONTROL SESIÓN DE CONTROL Sigue en directo la sesión de control al Gobierno en el Congreso

La policia es coordina amb els comerciants de Ciutadella per un Nadal més segur

Es potenciarà un dispositiu de vigilància per protegir a venedors i clients

Agents de la Policía Nacional i dels comerciants de Ciutadella van parlar de com millorar la seguretat dels negocis i dels seus clients.

Agents de la Policía Nacional i dels comerciants de Ciutadella van parlar de com millorar la seguretat dels negocis i dels seus clients. / Policía Nacional.

La Policia Nacional a Ciutadella intensifica aquests dies el pla Comerç Segur. Es tracta d'un dispositiu dissenyat per donar protecció a aquest sector i als seus clients durant tot l'any i es reforça en determinades dates, com l'època nadalenca, per prevenir la comissió de delictes com a furts, robatoris amb violència o intimidació, robatoris amb força o fraus. Amb aquesta finalitat, agents de la llei i membres de l'associació de comerciants van mantenir aquesta setmana una reunió per ultimar detalls.

 

El Pla també disposa la implicació de les delegacions de Participació Ciutadana, entre les comeses principals de les quals es troba mantenir contactes permanents amb els establiments i associacions representatives del sector comercial i els seus potencials clients per fer-los participar en la seva pròpia seguretat.

Alhora que s'incrementa la presència d'agents als carrers més comercials, durant aquests dies es distribuiran tríptics elaborats per la Policia Nacional amb consells de seguretat destinats a associacions i comerciants.

Els tríptics recullen un decàleg per als comerciants, entre els consells dels quals destaquen instal·lar un sistema de tancament segur, mantenir una llum a la façana durant tota la nit, tenir un timbre exterior per a l'obertura remota del local o evitar fer el recompte de caixa a última hora o en solitari.

També han alertat del tipus d'estafa que està de moda entre els ciberdelinqüents. Es tracta de l'estafa del CEO, en què es fan passar pel responsable de l'empresa “Chief Executive Officer”, per a través de comunicacions ja siguin via email o trucades telefòniques ordenar fer pagaments a proveïdors per part de les àrees de comptabilitat de les empreses. Aquests pagaments s'efectuen ja que en provenir l'ordre del suposat cap no són qüestionades en general, realitzant els abonaments als comptes dels estafadors i generant un doble perjudici, a l'empresa que abona i a l'empresa que hauria de rebre el pagament que, com és obvi, no ho ingressa.

En general no hi ha un perfil exacte de les víctimes, si bé es detecta una incidència més gran entre les PIMES, ja que solen tenir uns controls de seguretat inferiors a les grans empreses.

Realitzar auditories periòdiques en seguretat informàtica,  pot ajudar a detectar falles de seguretat en els sistemes operatius, podent localitzar virus del tipus TAR, troià d'accés remot, a través del qual es pot manipular els equips de les empreses sense ser detectats.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?