Lunes, 24 de Enero de 2022

Otras localidades

Cròniques alcoianes

La construcció del 'Cuartel'

En Cròniques alcoianes, Josep Lluís Santonja, historiador i director de l'Arxiu Municipal, parla de l'històric edifici del carrer Els Alçamora

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

La reduïda presència militar amb què comptava Alcoi resultava insuficient per a controlar revoltes populars, com la del Petrólio de juliol de 1873. Per aquesta raó, una gran quantitat de prohoms locals va decidir prendre mesures per a disposar d’un contingent militar més gran. En Cròniques alcoianes, Josep Lluís Santonja, historiador i director de l'Arxiu Municipal, parla de la construcció del conegut com a 'Cuartel' del carrer Els Alçamora.

El Govern, per la seua part, havia acordat destinar a Alcoi una considerable força militar per a controlar l’orde públic. Però, per a poder allotjar tota aquesta tropa calia que la societat civil aportara primer el finançament necessari per a una caserna.

Una comissió va intentar buscar algun edifici en condicions, però, finalment, van vore que eixia més barat alçar un edifici de nova planta, que podria situar-se en el nou eixample, a l’eixida del pont de Cristina.

Segons el plec de condicions, l’edifici militar estava previst per a albergar 4 companyies d’Infanteria, uns 400 homes en total. Aquest primer edifici va ser inaugurat en gener de 1878, amb la visita del capità general de València i l’arribada d’una primera guarnició.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?