Miércoles, 01 de Diciembre de 2021

Otras localidades

SESIÓN DE CONTROL SESIÓN DE CONTROL Sigue en directo la sesión de control al Gobierno en el Congreso

El Govern compra 14 noves ambulàncies per Menorca

La inversió global serà de 9,2 milions d'euros ja que s'han adquirit 80 vehicles sanitaris per a totes les Illes

Balears renovarà la flota d'ambulàncies en el proper any i mig comprant 80 vehicles sanitaris.

Balears renovarà la flota d'ambulàncies en el proper any i mig comprant 80 vehicles sanitaris. / PIXABAY.

El Consell de Govern ha anunciat la compra de 80 vehicles sanitaris dels que 14 són per Menorca. es tracta d'una inversió de 9,2 milions d'euros que sortiran dels fons europeus Next Gen. En el cas de la nostra illa seran vuit ambulàncies de suport vital bàsic, quatre de suport vital avançat i dos vehicles d’intervenció ràpida.

Així, el Servei de Salut comptarà amb 80 vehicles nous de transport sanitari terrestre urgent el gener de 2023, dotze més dels que funcionen actualment. Està previst que el contracte de rènting actualment en vigor finalitzi el març de 2023. D’aquesta manera, quan arribin els nous vehicles, la flota serà de  72 ambulàncies: 37 de suport vital bàsic, vuit de suport vital bàsic (4x4), 26 de suport vital avançat o UVI mòbils i un de transport pediàtric. A més hi haurà vuit vehicles d’intervenció ràpida.

Els nous vehicles tindran les mateixes prestacions que els 68 actuals, ja que disposaran d’equips d’electromedicina (DESA, bombes de perfusió, aspirador SVA i SVB, monitor de desfibril·lador, etc.), equipaments sanitaris d’immobilització (lliteres, equips d’intubació pediàtrics i d’adults, fèrules d’immobilització, motxilles SVA i SVB, etc.) i sistemes de programari amb pantalles, tauletes i ordinadors.

L’objectiu del Servei de Salut és adquirir la seva pròpia flota d’ambulàncies una vegada finalitzi el 2023, ja que la pandèmia ha posat de manifest la necessitat de redimensionar la flota disponible i d’establir una ràtio mínima superior a la inicial per atendre les situacions de demanda i les noves actuacions per intervencions extraordinàries.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?