Miércoles, 19 de Enero de 2022

Otras localidades

Quatre municipis gironins participen a un pla pilot per intentar evitar el despoblament rural

L'objectiu és, a partir de rehabilitar una casa en desús, fixar o atraure gent al poble

Ribes de Freser
Planoles
Palau de Santa Eulàlia
Vilademuls

Són Ribes de Freser, Planoles, Palau de Santa Eulàlia i Vilademuls i son només 4 d'un total de 90 susceptibles de presentar-se a una convocatòria que anava adreçada a municipis de menys de 500 habitants o 3.000 disgregats en 10 nuclis i que tinguessin almenys dues cases buides al nucli.

L'ajut, d'un màxim de 15.000 euros si és per redactar un projecte de reforma o de 70.000 si és per obres, el rep l'Ajuntament perquè, si el que es rehabilita és una casa d'un privat, aquest es compromet a pagar el 40% de la reforma i a cedir aquell habitatge durant 15 anys.

Xavier Berga, subdirector general de coordinació d'actuacions al litoral, entorn rural i muntanya, diu que a l'hora d'escollir els projectes han tingut en compte què significarà aquella reforma.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

De moment, n'han quedat fora la reforma de masies o cases aïllades, que tindran una convocatòria pròpia en breu. Tampoc es subvencionen grans reformes que signifiquin pràcticament fer una casa nova. Ara s'estan redactant els projectes, d'aquí a mig any han de començar les obres i els treballs han d'estar acabats d'aquí a 18 mesos.

Berga considera que amb unes quantes convocatòries més, es podrà arribar realment allà on és necessari.

A part de subvencionar la reforma d'habitatge, l'administració es compromet a assessorar en tot el procés a aquests municipis que, a part de gent, també els falta, per exemple, un secretari municipal.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?