Lunes, 29 de Noviembre de 2021

Otras localidades

L'Aeroport s'entrena per emergències

Aquest dijous s'ha fet un simulacre d'accident aeri amb un incendi de del tanc de combustible d'un avió

L'Aeroport de Menorca ha fet un simulacre d'accident aeri aquest dijous.

L'Aeroport de Menorca ha fet un simulacre d'accident aeri aquest dijous. / AENA

L'Aeroport de Menorca ha realitzat aquest matí un simulacre general d'emergència aèria seguint el pla d'exercicis i simulacres previstos per al 2021. Al simulacre  han participat tant els serveis propis de l'aeroport previstos al Pla d'Autoprotecció, com els mitjans externs de les Illes Balears previstos al PLATERBAL (Pla Territorial de Protecció Civil).

Amb aquest exercici s'ha comprovat i avaluat la capacitat de resposta davant d'una emergència i l'efectivitat i la coordinació dels diferents organismes implicats, amb l'objectiu de minimitzar les conseqüències que podrien derivar-se d'un accident aeri. Així mateix, s'ha comprovat la integració del Pla d'Autoprotecció de l'Aeroport al Pla Territorial de Protecció Civil a Balears (PLATERBAL).

L'Aeroport ha activat la sala per als afectats i la sala per a familiars amb la presència de diversos figurants. L'exercici ha simulat un accident d'avió comercial amb problemes en una ala i trencament del tanc de combustible, cosa que ha provocat un incendi de l'aeronau. Al teòric aparell viatjaven 27 persones, 25 passatgers i 2 membres de la tripulació.

El Centre de Coordinació i Operacions de l'Aeroport de Menorca ha activat el Pla d'Autoprotecció i s'ha avisat tots els col·lectius externs i interns implicats a l'emergència. S'ha constituït el Lloc de Comandament Principal i Avançat, al qual s'han sumat tots els agents implicats: personal de l'aeroport, representants de companyies aèries, personal sanitari i altres serveis externs de lilla. El balanç definitiu ha estat de 2 morts i 9 ferits.

Amb aquest exercici, l'aeroport menorquí compleix la normativa de l'OACI (Organització d'Aviació Civil Internacional) en matèria de planificació d'emergències als aeroports, i atén la legislació que apliquen les administracions nacionals, autonòmiques i locals, que obliga el gestor d'una instal·lació aeroportuària a comptar amb un pla d'autoprotecció. Aquesta pràctica obeeix a més a més al compromís d'Aena d'oferir un servei de qualitat i assegurança.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?