Miércoles, 01 de Diciembre de 2021

Otras localidades

SESIÓN DE CONTROL SESIÓN DE CONTROL Sigue en directo la sesión de control al Gobierno en el Congreso

"Anem endarrerits, però no hi ha tanta reticència a admetre que la violència sexual té lloc dins de l'esport"

Amb motiu del dia contra la violència contra les dones, al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb Montse Martín, doctora en sociologia de l'esport i professora de la Universitat de Vic

Avui 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i el 'Què t'hi Jugues!' i SER Catalunya s'han adherit al Manifest del Món de l'Esport contra la violència masclista. Al 'Què t'hi Jugues!' també hem aprofundit sobre la temàtica amb Montse Martín, doctora en sociologia de l'esport , professora de la Universitat de Vic. Ella ha estat l'encarregada d'un estudi sobre la prevalença de la violència interpersonal contra la infància i l'adolescència, un estudi al voltant dels abusos de nens, nenes i adolescents al món de l'esport.

Aquest estudi s'ha realitzat amb una mostra de 1.472 individus i algunes de les conclusions a les que s'ha arribat és que més de tres quartes parts dels enquestats han patit almenys una experiència de violència interpersonal en l'esport i en el cas d'Espanya un 78%. "Al món de l'esport encara anem una mica endarrerits, però ja no hi ha tanta reticència en admetre que la violència sexual té lloc dins l'esport", ha afirmat Montse Martín al 'Què t'hi Jugues!' i ha afegit: "Cada vegada s'admet més, surten més casos als mitjans, coneixem més històries, però encara s'ha de polir tot això. Ha d'haver-hi encara més aquesta voluntat de detectar i visibilitzar aquests casos des del món de l'esport".

Finalment la doctora també ha explicat a SER Catalunya que la llei posa tres deures sobretot a nivell dels esports. "Protocols que treballin els temes de les humiliacions i dels insults, el tema del delegat o delegada de protecció, una persona responsable de la protecció a l'infant, i la formació", ha afirmat. "La voluntat de detectar i visibilitzar és molt important", ha conclòs Montse Marín al 'Què t'hi Jugues!'.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?