Miércoles, 26 de Enero de 2022

Otras localidades

Darrer examen de la Menorca Talaiòtica

La candidatura hauirà de respondre les preguntes que els facin els avaluadors de l'Institut Icomos

La candidatura illenca passa avui la seva darrera prova davant l'Institut Icomos.

La candidatura illenca passa avui la seva darrera prova davant l'Institut Icomos. / CIME.

La candidatura de Menorca Talaiòtica passa aquest divendres a París el darrer examen davant l’Institut Icomos per aconseguir la declaració de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.

Serà una trobada no gaire llarga. S’espera que s’allargui més enllà d’una hora. La reunió ha de servir als membres d’Icomos per aclarir dubtes sobre la candidatura ja que la inspecció en més profunditat va tenir lloc a mitjans d’octubre quan la delegada de l’institut Goretti Sousa va estar cinc dies a Menorca inspeccionant els jaciments arqueològics i els projectes al seu voltant. Al si de l’expedició menorquina hi ha molta confiança en que aquest cop la candidatura aconsegueixi el seu objectiu. El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, ja va valorar molt positivament aquesta visita pel tipus de preguntes que Sousa va fer.

De tota manera la resolució final encara trigarà a saber-se. A començaments de 2022 es donarà a conèixer una valoració preliminar de la Menorca Talaiòtica per part d’Icomos. Al maig es tindrà l’informe definitiu i al juliol es podria oficialitzar la designació de Menorca com a nou Patrimoni de la Humanitat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?