Miércoles, 26 de Enero de 2022

Otras localidades

L'activitat quirúrgica del Mateu Orfila es redueix al 50% per la pressió a la UCI

La primera Unitat de Cures Intesives es troba al 86%

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu / Cadena SER

L’Hospital Mateu Orfila suspèn d’aquest dimarts el 50% de l’activitat quirúrgica davant la necessitat de redistribuir els recursos humans per poder atendre els pacients Covid ingressats. Ara mateix, hi ha 5 pacients amb aquesta malaltia a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i 5 pacients més a planta de Medicina Interna.

A partir d’ara només estaran actius 3 dels 6 quiròfans de l’Hospital per atendre preferentment intervencions urgents i oncològiques a la vegada que s’aniran citant les cirurgies programades que es puguin encabir dins l’activitat del bloc quirúrgic. A la UCI hi ha en aquests moments 6 llits ocupats amb 5 pacients Covis i un que no ho és. De moment, la direcció de l’Hospital descarta obrir una segona UCI.

L’evolució de la situació epidemiològica a Menorca confirma que el perfil dels pacients que ingressen a UCI ha canviat. En aquests moments, els pacients ingressats allà amb Covid són majoritàriament persones no vaccinades contra el virus, més joves de 60 anys, i que presenten símptomes més greus pel fet de no estar vaccinats. Si bé a l’Hospital, tant a planta com a UCI, també ingressen pacients amb pauta completa de vaccinació, aquests solen ser majors amb altres patologies associades i tenen una millor evolució de la infecció. La direcció de l’Hospital continuarà analitzant diàriament la situació assistencial per a decidir si cal prendre noves mesures.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?