Viernes, 21 de Enero de 2022

Otras localidades

RESTRICCIONS

Mascareta obligatòria al carrer i tanca l'oci nocturn

A més, es recomana reduir les interaccions socials i limitar el nombre de quedades i reunions als grups bombolla

Mascareta obligatòria al carrer i tanca l'oci nocturn

Mascareta obligatòria al carrer i tanca l'oci nocturn / M.P.

Són dues de les principals mesures que el Govern ha aprovat en un consell de ministres celebrat amb caràcter d'urgència aquest matí per intentar frenar l'escalada de nous contagis produïts els darrers dies. D'aquesta manera torna a ser obligatori per als majors de sis anys portar la mascareta tant a interior com a l'exterior i a més, s'ha decidit que amb caràcter temporal, tanqui novament l'oci nocturn, almenys durant 15 dies.

Per compensar la situació, les discoteques podran posar els seus treballadors en ERTO i també acollir-se als ajuts al lloguer. El cap de Govern, Xavier Espot, reconeix que malgrat que no es especialment un sector que hagi provocat molts contagis, no s'entendria que s'apliquessin mesures restrictives i en canvi a ells no.

Entre altres qüestions es limita l'aforament de bars i restaurants a sis comensals en espais interiors i 10 a l'exterior. Es recupera la distància de metre i mig entre taules i com ara s'exigirà el passaport Covid per entrar. També s'aprova aquesta mesura per a les estacions d'esquí, tal com demanaven els seus responsables.

En el cas dels esdeveniments esportius i culturals, també balnearis, l'aforament en interior es limita al 50%, 70% si és a l'exterior, i caldrà demanar el passaport Covid.

A les escoles, s'anul·len les sortides i les activitats fora de l'aula. Caldrà que els infants portin mascareta a dins del centre i al transport escolar i novament s'aïllarà una classe sencera a partir de tres casos positius, un si és a maternal. En els centres sociosanitars també s'anul·len les sortides.

El cap de Govern afirma que son mesures necessàries i que la voluntat en cap cas és perjudicar ni perseguir un sector, sinó mirar de protegir el màxim de persones i també la temporada d'hivern que a nivell econòmic és molt important.

A les oficines, caldrà anar amb mascareta, es recomana el foment del teletreball i no es podran fer reunions presencials de més de sis persones excepte en situacions molt concretes.

Per últim, es recomana reduir les interaccions socials i limitar el nombre de quedades i reunions als grups bombolla.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?