Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

L'atur s'ha reduït per primer cop durant un mes de novembre

La indústria i la construcció han aconseguit que 200 treballadors sortissin de l'atur

Una trabajadora atiende con una mascarilla protectora durante el primer día laborable de la segunda semana desde que se decretó el estado de alarma en el país a consecuencia del coronavirus / David Zorrakino - Europa Press EUROPA PRESS

Girona

L'ocupació ha recuperat els nivells previs a la pandèmia i ha batut rècords històrics. L'atur s'ha reduït per primer cop durant un mes de novembre, que acostumava ser un mal moment a causa de la temporada baixa. La indústria i la construcció han aconseguit que 200 treballadors sortissin de l'atur.

El percentatge de contractes indefinits també bat rècords. Amb un 20 per cent de contractes indefinits, és la taxa més alta dels darrers anys.

Xavier Casas, secretati general de la UGT

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000024310/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També és el primer cop que la sèrie històrica, disponible des del 2005, registra una reducció de l'atur al mes de novembre, que ha tancat amb 35.900 aturats. Són 13 menys que l'any passat. Una dada que no es veia des del novembre de 2007.

I la creació d'ocupació aquest mes no ha vingut pel sector serveis, sinó que han estat la indústria i la construcció les que han aconseguit revertir l'augment de l'atur.

Els sindicats creuen que és un bon símptoma però diuen que una flor no fa estiu.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00