Lunes, 17 de Enero de 2022

Otras localidades

L'informe del Barça al jutjat que desacredita l'auditoria de PwC

El 'Què t'hi Jugues!' ha tingut accés a un informe que el Barça ha presentat al jutjat, on s'assenyalen "llacunes, fragilitats i flagrants omissions" a la investigació

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El 'Què t'hi Jugues!' ha tingut accés a un informe que el Barça ha presentat al jutjat, ja amb Joan Laporta a la presidència, que es basa en fer al·legacions a l'auditoria externa de PricewaterhouseCoopers (PwC) que va encarregar Bartomeu quan va esclatar l'escàndol de les xarxes socials. Segons aquest informe del Barça, hi ha "llacunes, fragilitats i dualitats en aquest informe encarregat pels investigats, però sufragat pel Barça, així com flagrants omissions", com ara que a l'auditoria de PwC només s'analitzen 4 de les 6 pàgines de Facebook que van sortir a la llum amb la notícia de SER Catalunya.

Creu el Barça, segons aquest informe, que la qüestió principal que s'hauria hagut d'investigar és "l'ús dels diners del club per desacreditar rivals i beneficiar la imatge personal del president i determinats directius", concepte que tampoc apareix a l'auditoria de PwC. També posa en dubta la tesi que la contractació dels serveis d'I3Ventures fos arrel dels atacs que rebia el club a partir de l'1 d'octubre del 2017: l'advocat del Barça no veu "la relació d'aquest fet amb desprestigiar periodistes, precandidats, futbolistes i altres crítics".

I també fa referència, aquest escrit dels advocats del Barça, a la qüestió de si el preu que es va pagar per aquests serveis està alineat amb el mercat. Els Mossos d'Esquadra van estimar, en el seu moment, van estimar el perjudici econòmic del Barça entre 843.300 euros i 1.220.770. L'advocat del Barça considera que podrien ser més per dos motius: primer, perquè la majoria de departaments del club, amb les declaracions que hi ha hagut de testimonis, han evidenciat que les feines que es van fer no eren "útils" segons els propis treballadors del Barça. I segon, perquè la pròpia auditoria externa de PwC es va pagar "amb recursos econòmics del club per tractar de justificar la seva irregular forma de procedir" i, per tant, per defensar els interessos dels investigats i per tant seria un perjudici afegit. El cost de l'auditoria de PwC va superar els 400.000 euros.

Per últim, l'advocat del Barça diu en aquest informe que es reserva el dret a proposar una prova pericial i/o tècnica contradictòria sobre el valor de mercat que es va estipular d'aquests informes de Nicestream que, segons aquesta versió "eren del compte i interès dels investigats"

 

Primeres declaracions

Les declaracions dels testimonis davant la jutge instructora han començat aquesta setmana i s'allargaran durant el mes de desembre. Fins ara han declarat tres testimonis. Jaime Malet, propietari de TelamPartners i intermediari entre Barça i I3Ventures, va declarar dimarts que l'expresident del Barça no tenia coneixement dels continguts que emetien els comptes a les xarxes socials i que el responsable n'era Carlos Ibáñez, president de Nicestream i propietari d'I3Ventures. Dimecres, el treballador d'I3Ventures Víctor Vallès va declarar segons fonts jurídiques de la defensa i l'acusació que Carlos Ibáñez era l'ideòleg del projecte amb el Barça, i que va transmetre als empleats de l'empresa que la idea principal era crear perfils a les xarxes socials per contrarestar les opinions negatives contra Bartomeu, la seva junta i el Barça, difamant les persones que fossin crítiques amb la gestió del club. També reconeix que es va crear un perfil a Twitter anomenat 'Jaume de Terror' per atacar Jaume Roures, i que després d'haver estat suspès per les normes de Twitter ell mateix va crear un segon perfil per atacar l'empresari. Fonts de la defensa reconeixen que Roures era un dels objectius a atacar. Per tant, les declaracions deixen clar que hi havia ordre de crear perfils a les xarxes per atacar els crítics amb Bartomeu i la seva gestió, però no demostren si l'ordre de difamar va ser iniciativa de Carlos Ibáñez o era una ordre de l'expresident del Barça o la seva mà dreta Jaume Masferrer.

Vallès també va explicar que, abans que el Barça contractés els serveis d'I3Ventures, aquesta empresa havia treballat també per la plataforma Societat Civil Catalana contra l'independentisme, i que l'estratègia havia estat exactament la mateixa que després durien a terme amb el Barça.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?