Miércoles, 26 de Enero de 2022

Otras localidades

Menorca recupera una festa de la Constitució marcada per la Covid

Els discursos institucionals es van oblidar de possibles reformes de la Carta Magna

Els discursos sobre la Constitució es van centrar en al lluita contra la Covid.

Els discursos sobre la Constitució es van centrar en al lluita contra la Covid. / JRT

Menorca va tornar a celebrar aquest 6 de desembre el Dia de la Constitució a la seu de la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat a la Plaça Miranda de Maó. Va ser un acte sobri absolutament marcat per la pandèmia i en què l'altra hora recurrent idea de la reforma de la Carta Magna va desaparèixer dels parlaments.

 

Va ser un acte de format reduït ja que a causa de la Covid es va optar per limitar la llista de convidats per poder mantenir un nombre baix d'assistents a l'interior de la seu de la Direcció Insular.

 

La presidenta del Consell, Susana Mora, va ser qui va prendre primer la paraula. Inicio el seu discurs felicitant-se de poder tornar a commemorar aquesta data en persona ja que l'any passat es van suspendre tots els actes a causa de la Covid. Després d'aquest principi, Mora es va centrar al primer article de la Carta Magna que assenyala que “Espanya es constitueix en un Estat social i democràtic de Dret”. Mora també va incidir en la importància de treballar per evitar que la pandèmia generi més desigualtats.

 

Mora va tenir paraules d'agraïment a tots els treballadors que han lluitat durant la pandèmia, sobretot en els moments més durs del confinament, per intentar normalitzar la situació del país. També va tenir un record per als que van patir la malaltia fins i tot amb la mort d'un familiar o amic i no va dubtar a insistir en la importància de la vacunació per fer front a la pandèmia.

 

La Directora Insular de l'Administració general de l'Estat, Isabel López, va tenir paraules similars de record a les víctimes de la Covid i d'agraïment a les forces i els cossos de seguretat de l'Estat així com als treballadors essencials que van ajudar a mantenir el país en marxa malgrat la malaltia. López també va recordar les víctimes dels volcà de Cumbre vieja, de la violència masclista i de la pandèmia. López va fer a partir d'aquí una encesa defensa del sistema sanitari públic que ha permès assolir uns nivells de vacunació molt superiors als de la majoria dels països europeus.

 

Igual que Mora, la Directora Insular també va assenyalar com a repte evitar que la crisi sanitària derivi en una altra de caràcter social amb especial esment a la necessitat de protegir els joves i l'ocupació.

 

Finalment va demanar evitar la crispació actual i va recordar l'esperit de la Constitució del 1978 que va ser fruit del consens i no de la imposició.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?