Actualidad

El fiscal retira l'acusació contra un Mosso acusat d'espiar expedients de familiars

El fiscal detallava fins a 32 accessos a aquests quatre perfils, en alguns moments de manera intensa

Imatge d'arxiuEUROPA PRESS

Girona

La Fiscalia ha retirat l'acusació contra un mosso d'esquadra de la comissaria de Roses, que s'enfrontava a 3 anys de presó i 9 mesos d'inhabilitació per haver consultat diverses vegades i sense motiu els expedients policials de quatre familiars de la dona. En el judici, que ha començat aquest dimecres a l'Audiència de Girona, els familiars han dit que no se senten perjudicats i que el perdonen. El tribunal ha anunciat al policia que dictarà una sentència absolutòria.

Els fets que relatava el fiscal van passar entre el mes de febrer de 2008 i el mes de març de 2015. Durant aquest temps, aquest Mosso d'Esquadra va consultar les fitxes policials de fins a quatre persones de l'àmbit familiar de la dona aprofitant que tenia accés a la base de dades de la Policia de la Generalitat. Ho va fer utilitzant el seu nom i contrasenya i sense causa justificada.

El fiscal detallava fins a 32 accessos a aquests quatre perfils, en alguns moments de manera intensa; per exemple quatre consultes entre febrer i abril de 2008 en un dels perfils, tres consultes entre març i abril de 2011 en un altre, quatre el mes de setembre de 2011 al tercer dels familiars espiats o sis entre juliol i agost de 2014 en un altre.

Per tot això, el fiscal en un primer moment li imputava un delicte continuat de descobriment de secrets per part de funcionari públic i li demana 3 anys de presó, inhabilitació absoluta durant 9 anys i una multa de 6.300 euros. Una acusació que ha acabat retirant després de les declaracions dels mateixos afectats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00