Actualidad

La UdG aspira que la Generalitat injecti 18 milions d'euros més al seu pressupost

L'objectiu és que l'aportació del govern permeti pagar les nòmines del personal i destinar més recursos al manteniment i millora de les infraestructures

El rector de la UdG a l'estudi 1 / Ràdio Girona

Girona

La Universitat de Girona aspira que la Generalitat injecti 18 milions d'euros més al seu pressupost. L'objectiu és que l'aportació del govern permeti pagar les nòmines del personal i destinar més recursos al manteniment i millora de les infraestructures. És un dels objectius de Quim Salvi, que aquest dimrts serà proclamat rector pels propers 4 anys.

Ara mateix la Universitat de Girona té un pressupost de 109 milions d'euros i, d'aquests, 56 els aporta la Generalitat. El que demana el rector és que l'aportació del Govern cobreixi les despeses de personal, en forma bàsicament de sous i nòmines. És el que es coneix com a capítol 1 i que ara suposa 74 milions d'euros; gairebé 3 de cada 4 euros del pressupost. Això a la pràctica suposa que la Generalitat injecti 18 milions d'euros més respecte al que es posa ara.

El rector de la UdG creu que d'aquesta manera es podria dedicar més diners a millorar edificis i equipaments que fa temps on no s'inverteix.

"Comporta que es vagin deteriorant les instal·lacions i que encara tinguem molts espais amb barracons. Hem anat creixent en nombre d'estudiants, estudis i màsters i no tenim prou espai per desenvolupar l'activitat de manera adequada", ha dit Salvi en declaracions a Ràdio Girona.

Quim Salvi serà proclamat aquest dimarts a les 6 rector pels propers quatre anys en el que serà el seu segon mandat. Es tracta d'un acte formal, de firma del decret de nomenament, després de les eleccions on va ser l'únic candidat.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00