Jueves, 20 de Enero de 2022

Otras localidades

Més bicis i menys cotxes: els detalls de la transformació de l'entrada sud de Girona

El govern ja ha rebut diverses propostes per construir nous blocs de 15 pisos en aquesta zona

La previsió de l'ajuntament passa per potenciar la bicicleta

La previsió de l'ajuntament passa per potenciar la bicicleta / ACN

La ciutat de Girona viurà en els propers anys la transformació urbana més important, amb diferents projectes per reconvertir l'entrada sud de la ciutat i pacificar la Carretera Barcelona, que l'ajuntament vol convertir en una avinguda. El govern ja ha rebut diverses propostes per construir nous blocs de 15 pisos en aquesta zona.

Un carril bici a tota la Carretera Barcelona i treure cotxes d'aquesta artèria de la ciutat és un dels projectes que porta anys sobre la taula. El govern diu que ho haurà d'acabar de definir el pla de mobilitat perquè -diu- s'ha d'estudiar de forma acurada perquè no acabi complicant la circulació. Un projecte que va de bracet del futur aparcament dissassori a Mas Gri, que haurà de servir per treure cotxes del centre de la cituat i potenciar el transport públic.

Tot plegat forma part de la transformació que viurà l'entrada sud de la ciutat, on s'està acabant de construir la nova Clínia Girona i el nou Corte Inglés. A això s'hi inclou també el projecte per construir nous edificis en aquesta zona. Diu el regidor d'Urbanisme, Lluís Martí, que ja han rebut diverses propostes: "Els promotors venen a veure com estan aquestes parcel·les i fa la sensació que tiraran endavant a mig termini els desenvolupaments de caràcter residencial i comercial, com les torres de caràcter singular".

Martí afegeix que el futur institut Ermesseda i la Casa de la Tecnologia seran peces clau dins el projecte per reconvertir la carretera Barcelona i pacificar el trànsit en aquesta artèria de la ciutat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?