Fútbol

"Al món del futbol hi ha campanyes reputacionals constantment. El futbol està ple d'aquests comportaments"

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem la campanya contra la titularitat de Busquets que s'ha estès a les xarxes socials

"Al món del futbol hi ha campanyes reputacionals constantment. El futbol està ple d'aquest tipus de comportaments"

"Al món del futbol hi ha campanyes reputacionals constantment. El futbol està ple d'aquest tipus de comportaments"

22:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1642431288494/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest matí al 'Què t'hi Jugues' hem analitzat amb Francesc Canals, expert en ciberdelictes, la campanya contra la titularitat de Busquets que s'ha iniciat a les xarxes socials després del partit de la Supercopa d'Espanya davant del Real Madrid. "Experts ens diuen que aquests tuits i hashtags sobre Busquets no són bots, sinó que són aficionats del món àrab", ha explicat Joan Tejedor, qui ha afirmat que hi ha milers d'aficionats àrabs del FC Barcelona: "No ens fem a la idea dels milers d'aficionats que hi ha al món àrab, que és una afició molt fidel i molt elogiosa fins que esclata i busca un culpable".

"Igual que fa dos anys es va crear el #ValverdeOut, aquest any s'ha agafat amb Sergio Busquets", ha explicat Joan Tejedor. "Aquesta gent és capaç de que ahir, de sis a set de la tarda, s'emetessin més de 5.500 tuits", ha dit Tejedor, qui a més ha afegit que "el 74% són respostes a tuits d'altra gent".

Francesc Canals, expert en ciberdelictes, ha afirmat que les campanyes reputacionals són freqüents en el món del futbol. "Al món del futbol hi ha campanyes reputacionals constantment. El futbol està ple d'aquest tipus de comportaments", ha dit. Canals ha advertit que hi ha un gran nombre de perfils falsos a Twitter: "1 de cada 5 perfils de Twitter és fals. Hi ha un gran mercat subterrani anònim de persones i empreses que compren i venen interaccions". "Per 30€? Compres 5.000 tuits falsos", ha sentenciat Francesc Canals.

"És un mercat subterrani molt més gran del que pensem", ha afirmat Canals, qui ha explicat que també poden haver-hi futbolistes que intentin millorar la seva imatge a les xarxes socials. "Fins i tot poden haver jugadors que es puguin sentir temptats a millorar la seva imatge mitjançant aquest mercat fraudulent d'interaccions falses", ha dit. Francesc Canals ha sentenciat que, tot i que poden ser comportaments naturals, hi ha indicis que poden demostrar que són campanyes reputacionals. "Hi ha una sèrie de patrons d'alarma artificials que poden induir a pensar que es tracta d'una campanya reputacional. Pot ser absolutament natural, però dins del món del futbol existeixen aquest tipus de pràctiques", ha dit a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00