Opinión
DADES SANITÀRIES

Les persones que es van fer una TMA el dia 14 rebran els resultats avui

Pel que fa a les dades epidemiològiques, en les darreres 24 hores s'han detectat 411 casos

En les darreres 24 hores s'han detectat 411 casos / Arxiu Ana

Andorra

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que la màquina que es va espatllar el passat divendres ja ha estat reparada i, per tant es podran processar unes 1.500 proves al dia. Ha admès que hi ha casos que s'han superat les 72 hores des que es van fer la TMA i espera que poc a poc es vagi reduint aquest retard fins arribar al termini de 12 a 24 hores per rebre el resultat.

Assegura que amb la variant Òmicron les dues màquines han patit un estrès brutal treballant dia i nit. A hores d'ara hi ha 4.405 proves pendents. Del passat divendres n'hi havien 1.013 TMA. En el cas de les realitzades el passat divendres s'espera que en les properes hores i algunes de les que es van realitzar dissabte es rebran durant la propera matinada. Benazet ha tornat a demanar disculpes pels problemes ocasionats i assenyala que són situacions que no es poden preveure.

El titular de Salut ha tornat a insistir en què també hi ha a nivell mundial una ruptura d'estoc de reactius de TMA i de PCR i que en les properes remeses en rebran amb una quantitat inferior a l'esperada.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, en les darreres 24 hores s'han detectat 411 casos, dels quals nou són turistes i els actius baixen dels 5.000, concretament són 4.567. Les defuncions es mantenen en 144. A l'hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 16 pacients, dels quals 8 a planta i 8 a l'UCI, d'aquests quatre amb ventilació mecànica. Benazet ha dit que dels ingressats a planta n'hi han dos o tres que ho fan fet infectats per la variant Òmicron però amb quadres lleus. A la planta Covid del Cedre hi ha dos padrins ingressats.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 23 aules confinades, 145 amb algun alumne aïllat i 29 amb vigilància passiva.

Quant a la vacunació, el 81,7% de la població major de 16 anys té la pauta completa i s'han administrat 34.378 terceres dosis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00