Sociedad

Uns 40 interns del CP Menorca treballen amb el GREC per la seva reinserció

Els educadors socials els ajuden tant per fer tràmits davant del SOIB com per gestionar lloguers o preparar entrevistes de feina

Uns 40 interns del Centre treballen amb els GREC per tenir una millor reinserció social. / Google Maps.

Mahón

Unes quaranta persones recluses en el centre penitenciari de Menorca reben actualment acompanyament per a la inserció social per part de Grup d’Educadors de Carrer i Treball amb Menors, anomenat GREC, de Menorca. Aquest grup fa tant un seguiment individual com treballs en conjunt des de fa més de tres anys. Marga Torres, educadora social del Grup d'Educadors apunta que les addiccions són una de les principals problemàtiques d’aquestes persones recluses.

Per aquest programa, GREC Menorca ofereix dues línies d’atenció, ja sigui individual, que sempre compta amb 10 persones d'alta simultàniament, com en grup, depenent de cada cas. Quan hi ha una baixa, entra una nova persona ja sigui per derivació del centre o bé per llista d'espera. L'atenció és molt diversa. Segons Marga Torres inclou des de cercar habitatge o fer assessorament familiar fins a donar suport a l’hora de realitzar gestions bàsiques com prestacions al SOIB, ajudar a fer el currículum o  preparar entrevistes de feina.

Aquest projecte rep el suport de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la casella solidària del 0’7% de l’IRPF Social.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad