Actualidad
DADES SANITÀRIES

Salut elimina el cribratge per entrar al menjador

Les classes de maternal es confinaran a partir de tres positius

Salut elimina el cribratge per entrar al menjador / SFG

Andorra la Vella

El Consell de Ministres ha aprovat canvis en els protocols en els centres educatius. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que s'ha eliminat l'obligació de fer un cribratge per poder accedir al menjador i a les activitats extraescolars. Així mateix, en les classes de maternal també hi ha canvis. A partir d'ara, per confinar una aula hi haurà d'haver tres contagis i no un com fins ara. En el cas de primera i segona ensenyança si hi ha menys de cinc positius es farà només un cribratge setmanal i no dos com fins ara, entre el segon i el quart dia. Considera que amb el coneixement que es té actualment de la variant Òmicron ja es pot fer aquest canvi, ja que traurà pressió a l'alumnat.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, s'han detectat 1.295 nous contagis des de divendres, tot i que en aquestes xifres encara s'ha de comptar el retard en el processament d'algunes proves, sobretot de divendres i que, segons el titular de Salut, dissabte ja es van posar al dia. Els casos actius es situen per sota de 5.000, concretament 4.969, mentre que s'ha de lamentar la defunció d'una persona contagiada pel virus i que tenia altres patologies. Per tant, el nombre de víctimes per culpa de la pandèmia és de 145.

Benazet ha dit que el 44% dels casos diagnosticats són de persones no vacunades i la franja d'edat que més creix és la d'entre 0 a 14 anys que és la que encara no ha rebut cap dosi de la vacuna. En aquest sentit, ha explicat que han demanat un estudi de reinfecció, ja que Anglaterra els ha notificat que la taxa de reinfecció amb la variant Òmicron és del 81, mentre que amb la Delta era del 15%.

A l'hospital Nostra Senyora de Meritxell continua baixant la pressió. A planta hi ha nou pacients i 5 a l'UCI, tres dels quals ventilats.

A les escoles hi ha 17 aules confinades, 36 amb algun alumne aïllat i 231 amb vigilància passiva. Dels cribratges realitzats el passat divendres un 6% dels tests ràpids d'antígens van donar positiu.

Espera que la variant Òmicron BA2 no provoqui un nou al Principat i les mesures restrictives es puguin començar a alleugerir quan els casos actius estiguin per sota de 3.000.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00