Sociedad

DPS Consulting, l'empresa cobradora d'Endesa, investigada per estafa: "som funcionaris de l'Estat!"

Aquesta companyia, especialitzada en cobraments i que treballa per Endesa, hauria fet passar una telefonista com a funcionària de justícia per pressionar una dona que devia 2.300 euros

Part del guió que fan servir des de la companyia que es dedica a fer els cobraments d'Endesa / Cadena SER

Barcelona

"Bon dia, truco de notificacions judicials i embargaments, d'aquí, del jutjat. [...] Li avanço que té un greu problema judicial". En un termini de 5 dies li embargaven tots els comptes bancaris i hi ha ordre judicial perquè no pugui fer cap pagament, tampoc del lloguer o la hipoteca. Si treballa, parlarem amb la seva empresa perquè li bloquegi la nòmina".

Així comença una trucada que va rebre la Yolanda, una dona amb certificat de vulnerabilitat, el 3 de juliol de 2020. A l'altra banda del telèfon hi havia una telefonista de l'empresa DPS Consulting (abans coneguda com Pares - Seixes Advocats), una companyia que es dedica a fer els cobraments d'Endesa. La seva funcio és perseguir i pressionar aquells qui deuen diners a l'elèctrica. Si aconsegueixen que els deutors tornin el que deuen, es queden un 18% de comissió de l'import.

Trucada embargament

05:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1643133397795/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Yolanda, militant d'Aliança Contra la Pobresa Energètica, va gravar tota la conversa. Ara aquest àudio, que podeu escoltar a la web de SER Catalunya, s'ha presentat davant el jutjat d'instrucció número 5, que ha estat investigant el cas. S'ha investigat a DPS Consulting, els dos màxims responsables de la companyia i també la telefonista que va fer la trucada. Ara caldrà veure si s'obre judici oral després de tota la informació reunida pel magistrat. L'acusació demana 4 anys i 9 mesos de presó pels investigats.

Entre les proves presentades durant la instrucció, hi ha un guió que la telefonista hauria fet servir per fer la trucada a la Yolanda. Es tracta d'un full on especifica que ha de fer-se passar per funcionària judicial i amenaçar amb l'embargament de comptes si la persona que hi ha a l'altra banda del telèfon no torna els diners que deu a Endesa.

DPS Consulting continua treballant amb Endesa

Fonts d'Endesa asseguren que es va denunciar a la telefonista que va fer la trucada, i que s'han pres les mesures adients perquè fets com aquest no es tornin a repetir. Diuen que ja es van depurar responsabilitats en el seu moment i que es tracta d'un cas aïllat.

No obstant, aquesta no és la versió de la treballadora. La telefonista ha dit davant del jutge, quan va ser citada a declarar durant la fase d'instrucció, que DPS Consulting la va suspendre de sou i feina durant 15 dies oficialment, però que li van pagar aquesta part del sou de manera irregular... i ha aportat àudios al jutjat per mirar de demostrar-ho.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad