Economia y negocios

Adif ha adjudicat el desdoblament de la línia R3 entre Parets i La Garriga

Les obres costaran 63 milions d'euros, s'allargaran més de dos anys i obligaran a tallar el servei durant els estius de 2023 i 2024

Adif adjudica les obres de duplicació de via al tram Parets del Vallès-La Garriga per 55,6 milions / ADIF

Barcelona

El Ministeri de Transports ha fet un pas important per millorar el funcionament de la línia R3 de Rodalies, que és la que ofereix un pitjor servei, perquè té via única en pràcticament tot el seu recorregut. El Consell d'Administració d'Adif ha adjudicat les obres per duplicar la via entre Parets del Vallès i La Garriga. Els alcaldes i la Generalitat demanen que s'accelerin també els tràmits per desdoblar la via en la resta de trams.

La duplicació de la via permetrà augmentar el servei d'aquesta línia, amb un tren més per hora i sentit, i reduir el temps de viatge. El desdoblament es farà en el tram de 17 quilòmetres que va de Parets a la Garriga passant per Montmeló, Granollers, Canovelles i Les Franqueses del Vallès. A més de fer la plataforma de la nova via, s'hi hauran de construir 9 viaductes, 7 passos superiors i 9 inferiors.

Adif ha encarregat les obres per construir aquesta segona via a la Unió Temporal d'Empreses formada per FCC Construcción i Comsa. Costaran més de 55 milions d'euros, als que s'hi han de sumar els materials que aportarà Adif i que estan valorats en més de 8 milions. Segons l'Administrador d'Infraestructures, els treballs duraran més de dos anys, 25 mesos. El coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, va avançar a més, en una entrevista a SER Catalunya, que aquetes obres obligarien a tallar la circulació de la R3 durant dos estius, el de 2023 i 2024.

Aquesta és una de les actuacions més destacades de les que estan previstes al Pla de Rodalies 2020-2030. En paral·lel Adif està fent obres i projectes complementaris i necessaris per al desdoblament. Com millores a les estacions o la supressió de 5 passos a nivell.

L'any 2008 es va planificar un desdoblament total de la línia R3 entre Barcelona i Vic. Però la dificultat tècnica i econòmica va obligar a replantejar el projecte i fer-lo per fases. Han passat més de 10 anys i, de moment, només s'hi han fet treballs previs per duplicar la via entre Parets del Vallès i La Garriga. La Generalitat i els alcaldes critiquen el retard que porta aquest desdoblament i reclamen al ministeri de Transports que acceleri els projectes i les obres.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad