Sociedad

Catalunya elimina el certificat Covid a bars, gimnasos i residències

El Govern reconeix ara que, amb la variant òmicron, una part important de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus, independentment del seu estat vacunal, i per tant disminueix l'efectivitat del certificat Covid

-- / Eduardo Sanz - Europa Press - Archivo

Barcelona

El Govern ha eliminat l'exigència del certificat Covid en la restauració, els gimnasos i les residències, en considerar que, amb la variant òmicron, una part important de la població és susceptible d'infectar-se indistintament del seu estat vacunal.

El Govern havia anunciat una reunió de la comissió delegada de la Covid per a demà, a les 8 hores, amb la finalitat d'acordar sobre si prorrogava una setmana més o no el certificat Covid, però finalment la decisió s'ha pres aquesta mateixa nit, després de rebre l'informe del comitè científic assessor.

En un comunicat, l'executiu argumenta que la variant òmicron ha demostrat tenir un escapament de les vacunes quant a la prevenció de la infecció, en comparació de la variant delta, que era la que dominava a Catalunya quan es va instaurar el certificat Covid.

El Govern sosté que, amb la variant òmicron, una part important de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus, independentment del seu estat vacunal, i per tant disminueix l'efectivitat del certificat Covid com una capa addicional de seguretat, que és com sempre ho havia plantejat el Departament de Salut.

L'executiu català publicarà aquesta mitjanit al Diari Oficial de la Generalitat aquest canvi normatiu, que suposa un pas més en la relaxació de les restriccions.

La Generalitat va eliminar la setmana passada el toc de queda nocturn i per a aquesta setmana ha suprimit els aforaments i la limitació de reunió a 10 persones, mesures que decauen aquest divendres.

Així, només queda fora de la desescalada de les restriccions l'oci nocturn, que de moment seguirà tancat almenys una setmana més, encara que el Govern espera poder anunciar en breu una data de reobertura de les discoteques.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad