Sociedad

El PS vol regular la iniciativa legislativa popular

Un cop es publiqui al Butlletí del Consell General, llavors es podran recollir les signatures, que hauran de ser com a mínim del 10% del cens electoral

Andorra

El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat una proposició de llei per tal de facilitar al màxim que la ciutadania s'impliqui en el món legislatiu. Malgrat aquesta qüestió està recollida en la Constitució, a tramitació d'aquesta no està recollida.

La consellera general, Judith Salazar, ha explicat que en el tràmit de la Llei de transparència tots els grups van convenir que calia regular les ILP, tot i que ha reconegut que els de la majoria per una qüestió de prioritats no han impulsat el text.

Per poder presentar una iniciativa legislativa popular caldrà que hi hagi una comissió promotora que presenti a Sindicatura la proposició de llei i el seu articulat per tal que fagi el primer filtre. Un cop es publiqui al Butlletí del Consell General, llavors es podran recollir les signatures, que hauran de ser com a mínim del 10% del cens electoral. La consellera general, Susanna Vela, ha explicat que es preveu que l'administració faciliti un ajut fins a un màxim de 5.000 euros per finançar despeses.

El Consell General ha d'estar al cas d'on prové el finançament per promocionar la ILP.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad