Sociedad

Els mecanismes de control a posteriori són la principal novetat de la modificació de la llei d'inversió estrangera

La inversió estrangera des del 2012, quan es va aprovar la llei, s'ha incrementat un 7.300% i l'any passat va representar pràcticament el 18% del PIB

javiladot

Andorra

El ministre d'Economia i Presidència, Jordi Gallardo, ha exposat els elements més destacats d'aquesta reforma legislativa que pretén simplificar i agilitzar els tràmits per captar més actius de l'estranger, però sobretot per controlar que els que es declarin, es compleixin. En aquest sentit, un cop aprovada la modificació de la llei d'inversió estrangera, les empreses dels països amb qui existeix un tractat de no doble imposició, només hauran de fer el tràmit inicial i, posteriorment es farà aquest control.

Si finalment es detecta que no han complert els objectius marcats, s'aplicaran mesures cautelars, entre les quals; suspendre de manera provisional la inversió, sense anul·lar-la, però si aquestes no recondueixen la situació, es podrà restituir el procés.

Per aquelles inversions que no vinguin de països amb CDI signats, el procediment es manté igual. A més, una altra novetat és que es podrà operar amb qualsevol entitat bancària radicada a l'espai SEPA, que és el de referència.

Tot plegat ha de permetre reduir els terminis per començar a operar, amb l'objectiu que una empresa pugui obrir en només 15 dies.

La inversió estrangera des del 2012, quan es va aprovar la llei, s'ha incrementat un 7.300% i l'any passat va representar pràcticament el 18% del PIB.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad