Más deportes

Joan Verdú, Cande Moreno, Maeva Estevez, i Roger Puig comencen la pretemporada

Els primers esquiadors de la FAE, entre ells el campió de la Copa d'Europa de gegant, han tornat als entrenaments per preparar el curs 2022-2023

Joan Verdú a la Copa del Món d’Alta Badia. / FAE

Andorra

Després d'un temps de desconnexió, el treball que es realitza en aquesta primera part és bàsicament al gimnàs. El preparador físic de la Federació Andorrana d'Esquí, Damià Costa, explica que no els costa molt arrencar, de nou, perquè molts d'ells ja han fet exercicis pel seu compte i, a vegades, volen fer més del que els hi pertoca. Considera que en aquests primers dies la intensitat no ha de ser molt elevada i l'important és que els esportistes aprenguin a controlar el seu cos.

Aquest primer bloc acostuma a durar entre tres i quatre setmanes i és llavors quan es comença a pujar la intensitat i el volum de treball. Cap al més de juny és quan es marxa a l'hemisferi sud per provar els esquís.

Costa destaca la importància d'una bona preparació física per evitar lesions. De fet, quan Max Tissot va agafar les regnes de la direcció esportiva va ser una de les seves obsessions. En aquest sentit, remarca que la temporada passada no hi va haver cap lesió de gravetat per culpa de problemes físics.

La setmana vinent està previst que s'incorporin la resta d'esquiadors de l'equip.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00