Sociedad

Europa fa canviar el concepte de diners efectiu en el pas fronterer

A més, s'incorpora el control sobre el capital no transportat, de manera que es vigilarà l'enviament a través de correus, per exemple

Andorra

El Govern ha presentat els projectes de llei de modificació de les conegudes com a llei de l'Euro i llei de Requisits Organitzatius per adaptar la normativa que imposa Europa, tal com recull l'acord monetari signat el 2011. Una de les principals novetats és que s'amplia el concepte de diners en efectiu per traspassar una frontera i ja no farà referència únicament a les monedes i bitllets, sinó que inclourà altres elements com ara l'or o les targetes de prepagament. A més, s'incorpora el control sobre el capital no transportat, de manera que es vigilarà l'enviament a través de correus, per exemple.

Entre altres qüestions, les entitats bancàries o l'AFA podran ingressar els bitllets que un client canviï perquè estan deteriorats i no serà obligatori retornar-los en bitllet, també. A més la normativa inclourà una sèrie d'accions dirigides a les entitats financeres, que segons assegura el secretari d'Estat, no els implicarà grans canvis.

Tot plegat, al·lega Ballestà, són adaptacions a una normativa europea que incrementa la lluita el blanqueig de capitals i contra el finançament del terrorisme, i aporten transparència.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00