La Graderia Andorra
Más deportes

L'Andorra 21 Ports i la Trail 100 Andorra portaran aquest cap de setmana 6.000 persones, entre participants i acompanyants

La que més inscrits té és la Trail 100, que en té 1.800. En el cas de l'Andorra 21 Ports hi haurà 180 corredors

Andorra

Demà arrenquen les proves d'estiu de la segona edició de l'Andorra Multiesport Festival, que aquest any aplega més de 3.300 inscrits, gairebé el doble que el 2021. La que més inscrits té és la Trail 100, que en té 1.800. En el cas de l'Andorra 21 Ports hi haurà 180 corredors.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha explicat que entre corredors i acompanyants, aquest cap de setmana l'esdeveniment portarà 6.000 persones. Entre els dos caps de setmana, s'espera que les pernoctacions creixien un 15%. Ho ha dit al programa d'aquesta casa La Graderia que s'ha fet des del Parc Central d'Andorra la Vella.

El director de l'Andorra Multiesport festival, Gerard Riart, ha explicat que el 70% dels participants és la primera vegada que hi prenen part i la gran majoria són estrangers. En aquest sentit, el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha explicat que aquest cap de setmana amb motiu de la Trail 100 Andorra els hotels de la parròquia estan plens. S'ha destacat la importància que formi part de les UTMB World Series. La cursa més llarga serà la ultra de 105 quilòmetres i gairebé 7.000 metres de desnivell, que arrenca demà a la tarda i que recorrerà tot el país.

Entre els participants hi ha Mario Yllera, que corre per una bona causa. Fa uns anys al germà del seu millor amic li van diagnosticar ELA i la seva dona va morir d'aquesta malaltia. Per aquest motiu, ha posat en marca el projecte "Pura Vida Challange" amb l'objectiu de recaptar diners per lluitar contra l'ELA.

En el cas de l'Andorra 21 Ports hi troben la copilot de ral·lis, Maria Salvo, que va perdre la germana fa uns anys en un ral·li a Portugal. L'esport l'ha ajudat a superar la seva mort. Forma part d'un equip íntegrament femení. La celebració d'aquestes proves poden suposar algunes modificacions de trànsit.

La setmana vinent La Graderia tornarà a sortir per parlar de la MTB Classin i l'Ironman 70.3 amb el patrocini de Financera d'Assegurances.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad